Nyårspepp!



Årets sista dag. Kan knappt fatta att 2009 redan är slut...det har gått så fort. Nu ska vi snart iväg och kolla på GP:s fyrverkeri och sedan blir det middag. Nyårspepp med Black Eyed Peas underbara Meet me Halfway. Bonne Année!

Victoria's Secret 2009



TV3 visar just nu traditionsenligt Victora's Secret Fashion Show, och detta året står Black Eyed Peas för musikunderhållningen. Ett stort plus med denna fashion show är att modellerna faktiskt ser glada ut och verkar ha skoj - underbart att se! Favvo är självklart svenska Caroline Winberg. Och Heidi Klum så klart!

Vårnytt från H&M






1. Midjekort khakifärgad mockajacka, 799kr  2. Puderbeige chiffongklänning, 299kr  3. Naturvit blus, 249kr  4. Lavendelfärgad kjol, 199kr

Inspiration till årets sista fest

Nyårsafton närmar sig med stormsteg. Nyår är oftast lika med höga förväntningar och storslagna planer. Man ska ha finaste klänningen, äta godaste maten, dricka bästa champagnen och ha såå roligt - det ska helt enkelt vara årest fest. Men hur ofta blir det så? Egentligen inte så ofta...nyårsafton tillhör som ni kanske märker inte en av mina favvodagar, men jag ser fram emot att fira in det nya året tillsammans med M på torsdag! Här kommer lite klädinspiration.




1. Rosa klänning, Acne  2. Svart paljettklänning, Soaked in Luxury  3. Stilig svartvit blazer, Tiger
4. Svart klassisk kostym, Tiger  5. Svart plisserad klänning, Filippa-K


Juleklappar

Julen börjar dessvärre lida mot sitt slut. Eller iallafall de riktiga juldagarna. 27 idag och jobb imorgon igen. Men härligt kort jobbvecka! Tänkte visa lite av vad jag fick i julklapp - är extremt nöjd med min klappar. Tack tomten!


Finaste paketet

Årets vackraste julklappsinslagning står helt klart NK för. Elegant och stilfull. Och vem är paketet till? Det kan jag tyvärr inte avslöja ännu...!


Julpepp!



Torsdag 24 December - God Jul! Julpepp med en av årets favoritjullåtar. Nytt material från Melody Club och Anna Järvinen. Ha en toppenmysig julafton!

Upplyst





Belysning längs med strandpromenaden i Varberg har länge varit högst efterlängtad och nu i höstas kom den äntligen på plats, såå fint. Extra fint var det nu i kväll med all snö. Något som kanske varit ännu mer efterlängtat är belysning på Fästningen. Nu med facit i hand kan jag inte förstå att inte detta har gjorts tidigare. Väldigt lagom och mycket smakfullt. Helt klart ett stort lyft.


Djuret



Det har vart lite dåligt med mode i denna så kallade modeblogg den senaste tiden...jag ber om ursäkt för detta. Har bloggen ändrat inriktning? Nej, det har den inte. Men kanske breddat sig lite. Men självklart ska mode fortfarande vara huvudfokus. Denna finfina klänning från Helsingborgsbaserade Monrow inhandlades för några veckor sedan. Spana in Monrow om du inte redan har gjort det, mycket fina grejer!

Granen står så grön och grann...

 

I lördags skulle årets gran inhandlas. Detta köp brukar vanligtvis innefatta en hel del diskussioner om storlek. Är den tillräckligt hög? Är den för bred? Och framförallt, den är väl inte för gles? Årets inköp gick dock väldigt smidigt. Vi slog till redan på första stället vi tittade på. Så brukar det inte alltid vara. Det finns år då vi besökt både tre och fyra ställen innan vi slutligen bestämt oss. Och oftast har vi då återvänt till första stället. Hur som helst, efter mycket stretande från granförsäljarna för att lyckas paketera granen i ett nät kunde vi frakta hem den. Vissa tycker att den är lite, lite för stor...men det finns ju plats så varför inte. Jag är helnöjd!


Äntligen!


I förra veckan lanserades så äntligen Vitamin Water i Sverige. När jag var i New York förra året blev jag helt såld på dessa drycker och har sedan dess längtat efter att de ska börja säljas här i Sverige. Glacéau Vitamin Water lanserades i New York 2000, och 2007 köpte Coca Cola varumärket. Drycken finns i flera olika smaker som alla har unika egenskaper. Varje smak är utformad för att passa ett speciellt tillstånd, exempelvis eftermiddagströtthet eller bakfylla. Dryckerna sälj i utvalda butiker och finns bland annat hos SevenEleven. Och ett tips för alla iPhoneägare - ladda ner SevenEleven appen och du får en gratis Vitamin Water.

 


Snöängel 1 - 2 - 3




Ord känns överflödiga. Tack R för underbara foton!


Musikhjälpen

 

W-O-W! Vilken insats. Vilket underbart initiativ. Musikhjälpen har i veckan sänt radio dygnet runt i totalt 144 timmar. Och vilka programledare. Christer, Jason och Ametist - hjältar. Vi hängde utanför glasburen ett tag idag och lyssnade, och precis då sprängdes 5-miljonersgränsen. Och det slutade inte där, totalt samlade Musikhjälpen in 5,7 miljoner. Fantastiskt!


Fredagspepp!

Gjorde lumpen i Eksjö i slutet av 70-talet och under denna tiden fick man lära sig att vara uppfinningsrik och tänka utanför boxen om man skulle kunna ha en fredagspepp i den rätta andan (tryckfelsnisse skulle kunna göra underverk med den meningen...).

Alla grabbar som gjorde lumpen hade nämligen ett stående problem under hela sin tjänstgöring och det var att lista ut hur man skulle få ut maximal fredagspeppskänsla till minsta möjliga kostnad. Vi hade 7 kronor om dagen i lön så ingen hade råd med några större utsvävningar.

Men om man samlar 150 grabbar i samma byggnad där i princip alla klurar på samma problem så självklart löses problemet.

Lösning 1. Låna
- Hade Lundberg i sängen över mig och det var guld värt. Han var snäll, religiös och ordentlig. Tyvärr måste jag säga att han också hade ett bra minne och kollektade hela utryckningsbidraget från mig när vi muckade (1500). Men oj vad det var bra att ha honom, han var som ett levande kreditkort i 10 månader och räddade otaliga kvällar.

Lösning 2. Kompaniförbud
- Tog permission utan lov en helg och det resulterade i 40 dagars kompaniförbud. 40 dagar utan fredagspepp var tråkigt, mycket tråkigt men samtidigt väldigt bra för ekonomin. Utan dessa dagar hade jag antagligen fortfarande betalat av till Lundberg.

Lösning 3. Beyas och Röd Prince
- Efter mycket nogranna tester tillsammans med Håkansson, Kovacs och Jonsson så kom vi fram till den ultimata fredagspeppsgrunden. Om man drack en hela Beyas samtidigt som man kedjerökte tre Röda Prince och därefter snabbt gick in på "Folkan" så "toppade" man cirka en timme senare. Och det var ju det man ville eftersom dansen då var i full gång. Folkan var också välbesökt av tjejerna från sjuksköterskeskolan och hade man tur så kunde man möta sitt livs kärlek (i alla fall kvällens) på dansgolvet. Och vad dansade man? Släpardans och bugg i sann "nöden har ingen lag anda" och kunde man inte dessa danser så var man rökt och fick ensam vackla hemåt efter tolv...och det ville man ju inte.

//R.

Min käre gästskribent bjuder på ännu en underbar nostalgitripp denna vecka. För att få den rätt fredagspeppskänslan från lumpentiden ville R gärna ha Leende guldbruna ögon eller citat "annan bra dansbandslåt". Men där sa jag nej. Tyvärr. Veckans fredagspepp med en låt som gått varm denna vecka utöver all julmusik som strömmar ur M's snygga iPhonehögtalare...Ha en underbar fredag!




Snön faller...



Igår snöade det i princip hela dagen och efter vår julmiddag på jobbet kunde inte L och jag låta bli att göra varsin snöängel. Härlig nostalgitripp! Det blev även lite snöbollskastning, och ett och annat hot om mollning (eller heter det mulning?) uttalades men lyckligtvis klarade vi oss ifrån detta. Det tillverkades även några traktorspår och kaniner i snön. Kan vi ha sån tur att det blir en vit jul i år?

Prinsessa i tiden



Wow, så snyggt! ELLE's januarinummer pryds av prinsessan Madeleine. Och vilket omslag! Mycket, mycket snyggt. Fin bild. Snyggt med allt det vita. Passande med guldfärgade texter. Klockren rubriksättning. Gillar även att rubriken är i skrivstil, känns lite ovanligt för att vara ett modemagasinscover och det sticker ut. Ser fram emot detta nummer!

Skärp dig...



...med detta snygga bälte från H&M. Svart. Nitar. Knäppning i ryggen. Min vän L har gjort ett riktigt kap!

Juligt värre



Mitt hem är just nu juligt värre som sig bör så här års. Adventsljusstakar (ADvent...), lite (med betoning på lite) julpynt och julblommor. Amaryllis och hyacint. Vitt, vitt, vitt. Hoppas nu bara att de slår ut snart!

Årliga favoriter



Att julen är i antågande innebär att mina små julbockar flyttat in igen. Gillar att man moderniserat den traditionella halmbocken och gjort den i svart. Modernt. Nytänkande. Och himla snyggt. Denna variant har några år på nacken och kommer från IKEA. De gick åt med en rykande fart men tack vare en av mina favvokollegor finns de nu i mina ägor.

Malmoe-weekend

Hepp! Nu har det äntligen blivit dags för en Malmöhelg igen. Kändes som evigheter till Lucia när vi bokade in denna helgen men med facit i hand känns det som om tiden har gått med en rasande fart. Redan 12 december idag och endast 1 ynka julklapp är inhandlad...men förhoppningsvis blir det några fler inköp i helgen. Men framförallt ser jag fram emot att umgås med L & P!


Inte så dålig ändå



Det kändes som om utgången i kvällens Idolfinal var ganska given. Iallafall i mina ögon. Jag hade ju önskat att det var Tove som stod där mot Erik. Inget ont om Calle men Tove har varit min favorit från början. Vi diskuterade de tidigare vinnarlåtarna på fikan idag och konstaterade att de inte har varit några höjdare direkt. Konstigt med tanke på de låtskrivare som finns tillgängliga. Men årets vinnarlåt Higher är faktiskt riktigt bra! Ska bli spännande att se vad som händer med årets Idolkull nu framöver.

Ett litet rött paket



Wow! Kan knappt tro att det är sant. Jag som aldrig brukar vinna något. Men idag när jag kom hem så väntade en avi från Posten på mig. Avsändare Modette. Hur kommer detta sig nu då? Jo, Modette kör som vanligt med sin julkalender och jag har sporadiskt tävlat nu i december. Och nu har jag vunnit! Vad döljer sig då i detta vackra röda paket? Jo, finfina produkter från Kiehl's. Jag är superglad!

Fredagspepp!



Nutidens fredagspepp är annorlunda...mycket annorlunda. Inte på något sätt sämre utan bara annorlunda. Med barn blir det på något sätt automatiskt mindre "vin, kvinnor och sång" och mer "popkorn, Fanta och smågodis". Och skall man vara riktigt ärlig och det skall man ju vara, så är dagens fredagspepp mysigare. Det kanske är därför som den har bytt namn till fredagsmys.

Visst kan man emellanåt sakna "the wild life" men ytterst sällan måste jag erkänna. Att kura upp sig i soffan med barnen, tilltugget och sätta på en bra hyrfilm är svårslaget. Självklart är det paus i filmen mellan  20:00-21:30  för då är det naturligtvis Idol som skall följas och kommenteras. Sonen är dock mindre intresserad av Idol och föredrar då att leka med Starwars Legot, vilket då kan skapa vissa konflikter med dottern eftersom allt lekande med Starwars ackompanjeras av ljud från striderna. Men det är då man som en god fader tar till alla föräldrars bästa vän...mutan, och lugnet blir då återställt.

Har också blivit tvingad av min dotter att bredda min musiksmak. Kan inse att det faktiskt har gjorts en och annan bra låt efter -79 (dock ej så många). Hon har börjat att lyssna på mina gamla favoriter och jag lyssnar och laddar ner hennes "nya" låtar. Måste dock säga att när hon kom hem och bad mig ladda ner "Loosing my favorite game" med Cardigans så blev jag såld. Det är ju en låt som definitivt skulle platsa i en gammal hederlig fredagspepp med grabbarna...på den gamla goda tiden...

//R.

Min favorit





Min favorit bland kvällens klänningar blir nog ändå prinsessan Madeleines. Hela hennes outfit känns så genomtänkt - från topp till tå. Jag gillar den gröna färgen och de svarta spetsdetaljerna. Och frisyren är klockren.

Nu är det igång!



Prisceremonin är precis avslutad och man har fått en första glimt av årets klänningar. Kronprinsessan Viktoria har valt en lila variant som har en blomapplikation som börjar på axeln och löper ner längs med ryggen. Fin färg till Victoria och en klädsam modell. Dock gillar jag inte riktigt diademet, hade vart finare med en lägre modell till hennes uppsättning. Drottningen Silvias klänning är jag dock inte så förtjust i. Tråkig modell och urvattnade färger, påminner mest om ett möbeltyg. Jag har tyvärr inte sett någon bra bild av prinsessan Madeleines klänning ännu. Det lilla jag sett är att den är axelbandlös, och mossgrön till färgen med svarta ränder på själva kjolen. Plus för prinsesslockarna med ett fint diadem som krona på verket.

Nobel Nobeldag



Dagen med stort D är återigen här - Nobeldagen. Denna dag är enligt mig en av höjdpunkterna under december månad. Nobeldag innebär självklart bänkning framför tv:n och klänningsspaning på hög nivå. Intressantast är självklart vad drottningen och prinsessorna har på sig. Blir det någon chock i år tro? Och den stora frågan, kommer Daniel att medverka? Spännande dag med andra ord. Återkommer med rapport senare ikväll.


Sonia Rykiel pour H&M

I lördags släpptes så H&M:s senaste designsamarbete, Sonia Rykiel. Första kollektionen består enbart av underkläder medan kollektionen som släpps senare i vinter kommer innehålla både dam- och barnkläder. Mina förhoppningar på detta samarbete är höga och redan nu i första släppet fanns det några gobitar. Min favorit - nattlinnet i klassiska Sonia-ränder.



Min adventsljusstake



Bättre sent än aldrig kommer här en bild på årets version av adventsljusstake hemma hos mig. Jag har i år gått ifrån min trogna vän från studietiden (en silvrig stjärnformad ljusstake från IKEA) för en hemmagjord variant med blockljus, blåbärsris och lite kryddor som dekoration.

Fredagspepp!



I de riktigt unga åren var fredagspeppen en spännade tillställning. Alkohol och tjejer var nya och intressanta företeelser i unga mäns (pojkars) liv och på fredagspeppen kunde man vidga sina kunskaper i dessa ämnen. Lärokurvan var brant och emellanåt smärtsam…men oj så spännade.
 
Vi lärde oss att fransmännen var bättre på att göra vin än oss. Vårat sätt att göra eget kvalitetsvin med en plastspann som man fyllde med frukt, potatis och vatten som sedan gömdes i garderoben för jäsning i två veckor blev aldrig någon riktig succé. Det blev alkohol men blandningen var svårdrucken...det var nog i denna veva som vi först lärde känna "Ulrik". Denna "Ulrik" var sedan en gäst som i princip alltid dök upp på våra fredagspeppar när man minst anade det.
 
Vi lärde oss att mäsk bör brännas innan det dricks (hualigen) och att flamberingscognacen med peppartillsats som vi andvände på jobbet gick att göra bål på. Det var bara att sila genom ett Melittafilter och tillsätta Pommac. Höll man dessutom för näsan när man drack det var det riktigt gott.
 
Nä...den bästa fredagspeppen skedde när det var ff hos någon kompis som boddde på "gräddhyllan". De föräldrarna hade ingen koll på sina spritförråd så vi kunde både tulla och späda ut flaskorna med vatten samt i vissa fall ta hela flskor som sedan styrkte oss när vi senare skulle charma det motsatta könet.
 
Och som vi charmade dom...alkoholen hade redan då den positiva egenskapen på oss män (pojkar) att vi blev charmiga, snygga och dansanta. Vi släpades runt av tjejerna i takt till Nasareths "Love Hurts", vi frågade chans och hade man tur fick man ett ja, bytte halsband och förhållandet kunde då i bästa fall hålla kvällen ut. Fast bäst ös blev det när Bachman Turner Overdrive spelades på stereon och helst då "Taking care of business". Då jävlar var det fredagspepp...
 
//R.

Vi drar till fjällen

Wow, vilken skyltning! Det här är julskyltning med stora bokstäver. W-O-W! Coolt. Innovativt. Helt enkelt fantastiskt! Har du vägarna förbi Helsingborg så missa absolut inte att gå förbi butiken Store på Kullagatan. Jag var ute och gick en promenad med L nu ikväll och stan är verkligen underbart vacker just nu med alla ljus och juldekorationer överallt. Mysigt!


Konsertdags!



Yes, äntligen dags för konsert. Anna Ternheim spelar på Tivoli i Helsingborg ikväll och vi är ett gäng som ska dit. Trevligt!

Uppdatering: Wow. Magiskt. En scen, ett piano, två gitarrer och Anna. That's it. Avskalat. Rent. Fantastisk röst. Helt klart ett konsertminne som kommer leva kvar länge.

RSS 2.0