Hej från storstan



På snabbvisit i huvudstaden idag som bjöd på underbart vårväder. Hann tyvärr bara få en glimt av slottet på håll så det blev dessvärre ingen gratulation av kungen.

Dagens konstaterande: Stockholm är en mycket vacker stad

Grattis, grattis, grattis!



Torsdag, Valborgsmässoafton, Siste April - men främst av allt konungens födelsedag. Detta firas givetvis med Kungssången! Kommer även att ta en sväng förbi Slottet med blommor och svenska flaggor då jag befinner mig i huvudstaden över dagen. Så grattis kungen! 

I LOVE IKEA



Fick tips om en ny sajt idag som heter I LOVE IKEA. Här kan privatpersoner sälja och köpa begagnade IKEA produkter i en Blocketliknande miljö, fast bara med IKEA prylar då - genialt! De säger sig vara en hyllning till företaget IKEAs fantastiska sortiment och ett svar på de senaste årens utveckling av ett slit och släng samhälle. Mycket bra initiativ!


Örongodis


Bild: Kyss Johanna

Snygga medaljongörhängen i guld från House of Harlow, Nicole Richies märke. Örhängerna är i 14 k guldplätering och mäter 4 cm i diameter. Pris 399kr hos Kyss Johanna.


Finfina shorts till sommaren


Bild: Acne

Snygga shortsen Gin short från Acne är smala i modellen och finns i färgerna Dusty Yellow, Lavender, Marine och Beige, och kostar 695kr. Finfina till sommaren med en top eller skjorta till och ett par sneakers eller sandaler på fötterna. Najs!

Wow, våren är här...



...på riktigt nu. Kom hem från Göteborg nu i eftermiddags och möttes av denna syn. Björken på min innegård har slagit ut. På 2 dagar. Härligt! Igår var det dessutom premiär för uteserveringslunch i strålande solsken, kan det bli bättre?

Franska skafferinyheter



Dessa två finfina burkar designade av Valérie Nylin fick följa med hem från Nice i påskas. Mycket nöjd! Är övertygad om att mjöl och socker kommer trivas ypperligt i dem i mitt skafferi.

It's Friday - again!

 

Fredag, Friday, Vendredi - veckans bästa dag är här igen. Extra roligt denna vecka då jag åker till Göteborg i eftermiddag för att fira helg i gamla hemstaden! Därför kan ju veckans fredagspepp inte bli annat än Håkan Hellströms gamla dänga Känn ingen sorg för mig Göteborg. Ha en underbar fredag!

Matthew Williamson for H&M

Så var dagen kommen för premiären av H&M:s samarbete med brittiske designern Matthew Williamson. Har hittills bara spanat in kollektionen online men hoppas att några plagg kommer att finnas kvar i Göteborg i helgen! Tycker att det var en hel del som såg snyggt ut, exempelvis skinnjackan, kostymenkoftan och påfågelklänningen som bland annat Nicky Hilton har setts i. Men främst ser jag fram emot att spana in klänningen och skärpet nedan - ser mycket lovande ut! Känns lite Carrie i Sex and the City filmen.


Maxisnygg



Såg denna maxisnygga kjol från MinimarketMint & Vintage idag - såå snygg! Check mate heter modellen som även finns i svart och kostar 1750kr.

Miss Dior Chérie



Jag fullkomligt älskar reklamfilmen för parfymen Miss Dior Chérie från Dior som går på tv just nu - såå underbar! Miljöerna, musiken, klänningen och feelingen, allt är så fantastiskt och man vill bara åka till Paris nu, nu, nu! Filmen är regisserad av Sophia Coppola och modellar gör Maryna Linchuk. Musiken står Brigitte Bardot för med Moi Je Joue. Lovely!

Cool lampnyhet


Bild: IKEA

I den senaste PS kollektionen från IKEA ingår denna härlig lampa, IKEA PS MASKROS, som är formgiven av Marcus Arvonen. Såå snygg!

Veckans boktips



Det börjar närma sig advent och snön faller redan över det vindpinade Gotland. Fjortonåriga Fanny Jansson försvinner spårlöst en kväll på väg hem från stallet. När kriminalkommissarie Knutas och hans kolleger vid Visbypolisen börjar utreda Fannys liv växer bilden fram av en ensam flicka med ett för stort ansvar för hemmet, en alkoholiserad mamma, en frånvarandepappa och en påtaglig avsaknad av vänner. Men någon har Fanny träffat i hemlighet. Har hennes försvinnande något samband med det besinningslösa mordet på den avdankade fotografen Henry Dahlström i en källare ett par veckor tidigare?

Änne en mycket spännande bok av Mari Jungstedt - man kan helt enkelt inte släppa den!

Sportsko för honom



Bild: Nilson

Ett alternativ till de klassiska Conversen är denna snygga gympadojja från GANT i textil och gummi. Den finns bland annat hos Nilson, och blir din för 899kr.

I love Paris



Bild: Modekungen.se

Underbara t-shirts med Paris broderat på bröstet från Modekungen.se. Finns i fyra färger: vitt, gråsvart, blå och grön, och kostar 349kr. Den svarta och vita skapar svåra cravings - jag vill ha en av varje!


Armbandstips!

Maja Bracelet SEK 499, Baglady - NELLY.COM
Finfint somrigt armband från Baglady - Maja Bracelet. Finns bland annat hos Nelly för 499kr.

Lovely!



Underbar solnedgång vid havet igår - kan det bli vackrare? Trotsade aprilvindarna och mötte upp väninnorna för ett glas rosé vid havet, lovely! Sol idag också vilket innebär trädgårdsarbete. Ett litet tag iallafall. I eftermiddag blir det dock sport för hela slanten, närmare bestämt innebandy. Kan det bli ett femte SM-guld för Warberg? Heja, heja, heja!

TGIF - again!



Herregud redan fredag igen, känns nästan osannolikt. Veckans fredagspepp med Steve Winwoods Valerie - hur bra som helst! Även om du inte har hört den tidigare kan soundet kännas bekant - Eric Prydz hit Call on me är nämligen en cover på denna låt.

Vårens vackraste



Vårens vackraste träd är enligt mig magnolia. Helt enkelt underbara när de blommar! Gick förbi detta lilla exemplar idag på väg hem från jobbet. Tänk att de redan blommar! Annars brukar ju ett säkert vårtecken vara när våren sjungs in på 1:a maj i Lund och magnoliaträden ramar in bilden av studentsångarna i tv-rutan.

Still going strong



Spanade in denna gamla snygging från Sonia Rykiel på Nice flygplats idag - fortfarande lika snygg nu som när Carrie bar den i ett Sex and the city avsnitt.

Coola statyer



På Place Masséna i Nice finns dessa coola statyer att beskåda. Det finns sju stycken, en för varje kontinent, och de representerar kommunikationen mellan samhälles olika delar idag. Skaparen är den spanske konstnären Jaume Plensa. På kvällen lyser de vackert och inte nog med det, de skiftar dessutom långsamt färg hela tiden. Mycket sevärt!


Veckans boktips



Väninnan Rapport från Rosenbad är en mycket intressant bok där författaren, Eva Franchell, ger en inblick i politikens värld. Eva var under många år en av Anna Lindhs närmsta medarbetare och det var även hon som var med när Anna blev mördad en septemberdag 2003. Men det är så mycket mer som skildras i denna bok. Man får som läsare ta del av hur regeringen hanterade allt från Estoniakatastrofen och kravallerna i Göteborg till tsunamin. En mycket läsvärd bok!

Temat för dagen



Temat för dagen har vart stranden aka la plage, såå underbart! Sol, läsning och god lunch på hotellets beachclub. Så här vill jag ha det varje dag!

Stylish pour la toilette



Varför finns inte svart toalettpapper att tillgå i Sverige? I Sverige är utbudet mer traditionellt (läs vitt) än här i Frankrike. Här kan toalettpappershyllan i mataffären liknas med en regnbåge - rosa, gult och blått. Och nu senast i raden då svart. Denna bild är tagen på restaurang Le Flaveur som förutom att ha snyggaste toalettpappret serverade gudomlig mat i urtrevlig miljö - en solklar favorit här i Nice.

En fransk favorit



Jag dricker nästan aldrig läsk i vanliga fall, men när jag är i Frankrike kan jag inte motstå att dricka minst en Orangina - den klassiska franska apelsindrycken med fruktkött. Så god! Serveras den dessutom i den traditionella flaskan är det ändå bättre! Idag avnjöts den ur burk 90 m över havet i Parc du Chateau - underbar utsikt över Nice!


Snyggaste vinkylaren?



Spanade in denna snygga vinkylaren på beachen här i Nice. Jag skulle inte ha något emot om den följde med mig hem!


Premiär!



Igår var det dags för årets första glas rosé i solen - så underbart! C jag lovar att dricka ett glas eller två för dig med!


The Hotel



Boendet för vistelsen i Nice är HI Hotel, ett boutique hotell med mycket cool och annorlunda design. Desigen står Matali Crasset för, som tidigare bland annat har arbetat med Phillipe Starck. Hotellet har 38 rum som är inredde enligt nio olika koncept, och en restaurang som serverar enbart ekologisk mat. Très chic!


Nice är najs!



Har nu landat på Rivieran och börjat acklimatisera mig till det franska levendet - jag gillar verkligen Frankrike! Nice måste vara en av världens smidigaste städer att flyga till. 30 minuter efter det att vi hade landat stod vi i receptionen och checkade in på hotellet - snacka om easy travelling. Sol, 21 grader och sen lunch på stranden - kan man ha det bättre?!

Long longer longest Friday!



Låååångfredag idag och veckans riktiga fredagspepp med Fibes, Oh Fibes! höjdarlåt Can't Be So, blir alltid så himla glad när jag hör den. Snart dags för avfärd till Nice - lovely! Ska bli så kul att återse Rivieran igen. Rapport här i bloggen följer självfallet, så häng med!

Destination Nice



Väskan är packad och imorgon bitti går färden mot La France, ska bli såå roligt! Nice är destinationen och jag är mycket nyfiken på hotellet som vi ska bo på, lovar att bilddokumentera här i bloggen. På nya resväskan hänger min kära bagagetag - gillar den och dess budskap skarpt. Kommer från coola märket Anne Taintor.

Skärtorsdag - halvfredag?



Skärtorsdag måste ju nästan räknas som fredag...lite halvt iallafall! Tar därför tillfället i akt att skicka ut en extra fredagspepp denna vecka. Dagens pepp med Pappas pengar - Elektro Glenn. Det är ett gäng dj:s som ligger bakom låten som med största sannolikhet kommer att bli årets sommarplåga :) Tillfällig video just nu, inspelning av den officiella videon äger rum i påskhelgen. Så, varför inte inleda påsken med lite elektrodans?!

Klänningsdröm


Bild: Odd Molly

Årets vår- och sommarkollektion från Odd Molly innehåller verkligen många gobitar, som denna klänning. Angelina dress är tillverkad i 100% bomullssatin och är vintagetvättad för den rätta looken.

Gladpiller



Jag blir lika glad varje dag när jag kommer ut i mitt kök och ser de fina underläggen från Svenskt Tenn i det klassiska mönstret Manhattan designat av Josef Frank. Extra plus för påskliljorna just nu!


Veckans boktips



Stella och Sebastian har varit ett par i åratal. De är det perfekta paret, som gjorda för varandra. Tror de i alla fall. När det blir tal som husköp och förlovning börjar Sebastian komma med en massa skumma bortförklaringar. Och mitt i allt trampar Stella snett på skivbolaget där hon jobbar. På en fest "råkar" hon vara otrogen med en artist som hon har hand om... Hoppsan - både privat och professionellt.

Härligt underhållande chic lit som utspelar sig i Stockholm.  Perfekt semesterläsning!

Påsken har anlänt!



Eller snarare, riset är på plats. Kör ett lite alternativt ris i år till det traditionella björkriset och har helt skippat fjädrar, kycklingar och annat pynt. Like it better like this. Härligt med kort arbetsvecka denna vecka, och ser extra mycket fram emot fredag då jag åker till Nice, ska bli så najs! Någon som har några bra tips?

Helgens fynd!



Helgens fynd är denna fina sjal från Part Two. Paisleymönstrad i rosa, vitt och turkost, små rosa tofsar och härligt fall, kommer helt klart att bli en ny favorit! Inhandlades på Marina Caddie i Varberg, missa inte denna butik om du har vägarna förbi!

Lovely från YSL



Idag var jag och gjorde en ansiktsbehandling och fick då denna underbart fina spegel från YSL, like it a lot! Annars har den fina vårdagen spenderats på golfbanan - första riktiga rundan i år och det gick jättebra så är mycket nöjd!

Friday it is!



Veckans fredagspepp med Alesha Dixons hit The boy does nothing, härligt lite retro sound. Ha en underbar fredag!

Prima ballerina


Supersöt ballerina från Tommy Hilfiger i mocka med gulddetaljer. Den finns i fuchsia, marinblå och lila - jag vill ha ett par av varje färg!


Pryl jag inte kan leva utan



Den sak jag aldrig lämnar hemmet utan är Försvarets Hudsalva. Jag har ganska länge varit beroende av denna underbara skönhetsprodukt och är extra glad över att ha denna rosa variant  just nu. Apoteket körde ju en kampanj i höstas med denna speciela design då delar av intäkterna gick till Rosa Bandet, och jag passade på att köpa ett gäng. Snygg och bra på samma gång!

Rosa dröm


Bild: Lindex

Sprang på denna söta Chanelinspirerade kavaj på Lindex härrom dagen. Den blir din för 499kr.

Good feeling



Hörde denna härliga låt när jag gick till jobbet igår och blev verkligen på gott humör så den får funka som humörhöjare även idag. Videon ovan gör ju till och med låten ännu bättre!

RSS 2.0