Fredagspepp!

Gjorde lumpen i Eksjö i slutet av 70-talet och under denna tiden fick man lära sig att vara uppfinningsrik och tänka utanför boxen om man skulle kunna ha en fredagspepp i den rätta andan (tryckfelsnisse skulle kunna göra underverk med den meningen...).

Alla grabbar som gjorde lumpen hade nämligen ett stående problem under hela sin tjänstgöring och det var att lista ut hur man skulle få ut maximal fredagspeppskänsla till minsta möjliga kostnad. Vi hade 7 kronor om dagen i lön så ingen hade råd med några större utsvävningar.

Men om man samlar 150 grabbar i samma byggnad där i princip alla klurar på samma problem så självklart löses problemet.

Lösning 1. Låna
- Hade Lundberg i sängen över mig och det var guld värt. Han var snäll, religiös och ordentlig. Tyvärr måste jag säga att han också hade ett bra minne och kollektade hela utryckningsbidraget från mig när vi muckade (1500). Men oj vad det var bra att ha honom, han var som ett levande kreditkort i 10 månader och räddade otaliga kvällar.

Lösning 2. Kompaniförbud
- Tog permission utan lov en helg och det resulterade i 40 dagars kompaniförbud. 40 dagar utan fredagspepp var tråkigt, mycket tråkigt men samtidigt väldigt bra för ekonomin. Utan dessa dagar hade jag antagligen fortfarande betalat av till Lundberg.

Lösning 3. Beyas och Röd Prince
- Efter mycket nogranna tester tillsammans med Håkansson, Kovacs och Jonsson så kom vi fram till den ultimata fredagspeppsgrunden. Om man drack en hela Beyas samtidigt som man kedjerökte tre Röda Prince och därefter snabbt gick in på "Folkan" så "toppade" man cirka en timme senare. Och det var ju det man ville eftersom dansen då var i full gång. Folkan var också välbesökt av tjejerna från sjuksköterskeskolan och hade man tur så kunde man möta sitt livs kärlek (i alla fall kvällens) på dansgolvet. Och vad dansade man? Släpardans och bugg i sann "nöden har ingen lag anda" och kunde man inte dessa danser så var man rökt och fick ensam vackla hemåt efter tolv...och det ville man ju inte.

//R.

Min käre gästskribent bjuder på ännu en underbar nostalgitripp denna vecka. För att få den rätt fredagspeppskänslan från lumpentiden ville R gärna ha Leende guldbruna ögon eller citat "annan bra dansbandslåt". Men där sa jag nej. Tyvärr. Veckans fredagspepp med en låt som gått varm denna vecka utöver all julmusik som strömmar ur M's snygga iPhonehögtalare...Ha en underbar fredag!




Kommentarer
Postat av: //R

bra låtval J,,hade det på känn. Har blivit så kär i denna låt att jag laddade ner orginalet som spelades in på 60 talet. Den är faktiskt ännu bättre då man får höra ännu mer av denna fantastiska röst.

//R

2009-12-18 @ 09:41:17
Postat av: GlamChic

Tack :)

2009-12-20 @ 23:05:59
URL: http://glamchic.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0