The svamp

In the streets of....Pennybridge. Lovely lovely dag i gnällbältets mitt. Shoppingtur på stan i underbart soligt vinterväder. Och vad är det som skådas längst bort i horisonten, jo det världsberömda vattentornet Svampen. Underbart!

 

Vi åt lunch på ett mycket bra sushiställe, East West Sushi. Såå gott! De tillämpar även Sushionline, både för avhämtning och utkörning - lyx!

Senaste modet...?



Vem har sagt att gult är fult? Denna mycket extraordinära tröja spanades in på Thao i Örebro igår. Själva tröjan spelar huvudrollen i ett mycket intressant vadslagningsdrama. Killen med tröjan får 400 kr av två kompisar mot att han har tröjan på sig i en hel (!) vecka. Han var mycket nöjd med set-upen. Han gillar tröjan, behöver bara betala halva priset iom att han får vadslagningspengarna - och får dessutom ha sin nya favvotröja på sig i en hel vecka. Min fråga är bara, hur många gånger kommer han behöva tvätta tröjan under denna veckan?! Och hur ska han gå tillväga? Många nattliga tvättpass...För övrigt har han en grymt snygg klocka från Tritoni.

Demonen



Oj oj oj, vilken konsert. Jag säger bara m-a-g-i-s-k-t!! Håkan var i sitt esse och höll verkligen hov här i Pennybridge. Mer rapportering och fler bilder lär komma. Nu - shoppingtur!

Shoppingtips!


Wow, underbart snygga skor från SthlmDG som finns i rött, svart och grönt. Pris 400kr. Din närmsta återförsäljare hittar du här.


Män som hatar kvinnor



Stieg Larssons kritikerrosade Millenniumtriologi har sålts i över 3 miljoner exemplar i Sverige, och närmare 10 miljoner ex i hela världen. Böckerna är nästan magiskt bindande och man bara önskar att det skulle kunna komma en fortsättning. Idag har nu filmen som baserats på den första boken, Män som hatar kvinnor, premiär i Sverige och den väntas naturligtvis bli en publiksuccé. Ser med spänning fram emot att se den!

På väg...

Äntligen äntligen är vi på väg till Örebro. Tåget har precis rullat ut från perrongen i Göteborg. Utanför skiner solen och i luften är det vår, vår vår! Bara några timmar kvar nu till kvällens begivenhet...ja, jag är medveten om att jag tjatar men det är så oerhört stort. Nu - inlyssning som gäller!

                      


Otroligt sent eller extremt tidigt...



Önskar att det var det senare, vilket skulle innebära att jag slog rekord i tidigt julklappsinköp, men det är dessvärre inte så...utan idag ska de sista julklapparna från förra året nå sin rätte ägare. Extremt sent, jag vet...men det brukar väl heta bättre sent än aldrig?! Så vad ska man säga...God Jul!


Pennybridge - äntligen!



Imorgon är det äntligen äntligen dags för en mycket efterlängtad resa till Örebro för att hälsa på J. Tidig eftermiddag imorgon stiger jag och R på tåget här i Varberg som ska ta oss norrut mot gnällbältet. Många höjdpunkter under helgen, en av de största (förutom att träffa bror J såklart!) blir givetvis fredagens konsert. Löpande rapportering kommer naturligtvis att följa här!

Fashion for your home

Det har väl knappast undgått någon att H&M har gett sig in i heminredningsbranschen, igen. Förr om åren när man kunde beställa lakan, handdukar och gardiner från H&M andades sakerna verkligen postorder, nu är det helt annorlunda. Sortimentet är indelat i fyra stilgrupper (hmm...känns det igen?) : graphic, colourful, natural och classic, och det finns produkter för vardagsrum, kök, sovrum och badrum. Sidan är verkligen snyggt uppbyggd med inspirationsbilder samt rena produktlistor. Kudden nedan, som är designad av Liselotte Watkins, är ju helt underbar - skapar habegär!

                                   

Shoppingtips!



Killar, grymt snygga boots från SthlmDG. De blir dina för 1 000 riksdaler. Din närmsta återförsäljare hittar du här!

Underbara mönster!


   

Underbara tyger från finska Marimekko. Använd till att skapa egna kreationer så som kuddar, gardiner, väskor eller varför inte tavlor. Bygg en träram eller ännu enkare, köp en pannå och häfta fast tyget med hjälp av en häftpistol. Enkelt och snyggt, plus lätt att variera efter säsong!

Pancakes!



Ett gott alternativ till de traditionella pannkakorna är den amerikanska varianten. Passar lika bra som kvällsmat som till helgfrukosten. Här kommer ett bra recept för 4 portioner som är hämtat från ICA.

1 ägg
2 dl filmjölk eller yougurt
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk socker
1/2 tsk salt
2 msk smör

Vispa samman ägget och filmjölken. Tillsätt de torra ingredienserna. Smält matfettet och vispa eller rör ner det i smeten. Den ska vara tjock. Hetta upp en plättlagg eller liten stekpanna och smörj den första laggen. Klicka ut ganska rikligt med smet. Grädda tjocka plättar på svag värme.

Bästa just nu

En fantastisk version på en av mina absoluta favvolåter just nu. John ME:s 'Love Is My Drug' från P3 Guld 2009 tillsammans med Amanda Jensen. Såå bra och såå snyggt framträdande!


Shoppingtips!

ASOS Leather Plaited Flat Sandals

Dessa snygga sandaler finns hos Asos för ynka 332 kr. Köp köp köp!

En stor dag!

Wow, idag inträffade något stort som verkligen inte händer varje dag - en kunglig förlovning tillkännagavs! Äntligen blev det officiellt att Kronprinsessan Victoria och Daniel skall förlova sig, och sedermera gifta sig nästkommande försommar. Underbart klipp nedan!


Vårtecken?



Visst räknas det som vårtecken även om blommorna växer inomhus och i kruka? Isåfall har våren kommit med stormsteg till mitt hem! Pärlhyacint, påsklilja och tulpan, kan det bli bättre?! Förra helgen skådades även några förskrämda snödroppar i en trädgård - det är ett säkert vårtecken om något!

Gott!

Fick ett tips idag om hur man tillreder de optimala popcornen. Hemligheten stavas s-m-ö-r. Vanligtvis brukar jag bara använda någon form av olja, exempelvis rapsolja, så var oerhört spänd på resultatet idag. Det blev mycket bra! Känns som om en helklar vinnare som är här för att stanna. Tack R för tipset!


Klänningskavalkad

Igår gick den 81:a Oscarsgalan av stapeln. Kvällen brukar vanligtvis vara som en lång kavalkad av underbara kreationer, men av någon anledning tycker jag inte riktigt att gårdagens outfits levde upp till förväntningarna. Det fanns dock några guldkorn.

Penelope Cruz  Miley Cyrus
Penelope Cruz (vintage Pierre Balmain)      Miley Cyrus (Zuhair Murad)

Sarah Jessica Parker  Taraji P. Henson
Sarah Jessica Parker (Dior)                              Taraji P. Henson (Roberto Cavalli)

Hmm, kan man ana en viss trend när det gäller färgen? Märks att sand/nude/blek persika/champagne är en av vårens trendfärger!

Veckans boktips


Denna veckas boktips är en hel serie böcker, nämligen Camilla Läckbergs fantastiska böcker som utspelar sig i vackra Fjällbacka. Följande titlar ingår:

Isprinsessan (2004)
Predikanten (2004)
Stenhuggaren (2005)
Olycksfågeln (2006)
Tyskungen (2007)
Sjöjungfrun (2008)

Jag läste Isprinsessan för några år sedan när den var nyutgiven och blev inte så värst såld. Men så tänkte innan jul att jag skulle ge Läckberg en andra chans, och sträckläste sedan de fem följande böckerna. Såå bra! Man vill inte lägga ifrån sig böckerna, men på samma gång vill man inte läsa för fort för då tar ju det underbara slut alltför snabbt. Det är fantastiskt att försvinna in i en spännande, gripande och så målande bok som ovan böcker är. En förmån. Läs!

i love paris.

Underbara halsbandet i love paris. från vintäng jewellery factory.

   
i love paris. guld, 499:-       


 i love paris. silver, 499:-

Så onödigt

Det verkar ha uppstått ett så kallat bloggbråk mellan Ebba von Sydow och Linda Skugge. Det hela skall ha börjat med en krönika som Ebba skrev för Expressen den 13 februari och som var tänkt att fungera som peppning till alla sönderstressade prestationsprinsessor. Budskapet i krönikan var att man ibland måste nöja sig med att något är tillräckligt bra, allting kan inte vara perfekt alltid. Bra tycker jag! Linda Skugge var dock av en annan åsikt och  säger citat 'Jag undrar verkligen vad det är hon inte får ihop. Hur kan hon inte ha tid när hon bara har sig själv att ta hand om? ', och menar att man har ingen rätt att gnälla om man inte har barn, villa och karriär att ta hand om. Ebba bemöter dock kritiken på ett, i mina ögon, mycket sakligt sätt - självklart ska alla ha rätt att gnälla över sin situation och ingen kan egentligen ha rätt att påstå att den har det värre än den andra. Vi har alla våra individuella bördor att bära - och livet går ju verkligen inte ut på att avgöra vem som har det jobbigast. Så övergå till att peppa istället för att attackera!


Nyshoppat!

Tog en liten shoppingtur efter jobbet idag till ett närbeläget shoppingmall, och gjorde följande fynd:


Handväska i svart sammet med gulddetaljer.


Två par gympadojjor - ett par i silver och ett par i guld.

Rapport från Schweiz

Befinner mig i ju i Schweiz i ett par dagar och jobbar, mycket spännande! Jag bor i en liten sömning, om än pitoresk by. Receptionisten tittade konstigt på mig när jag igår vid 19:30 tiden frågade om det fanns någon öppen supermarket eller kiosk. Nä...men de öppnar kl.8:00 imorgon blev svaret! Gick en liten sväng vid sjön imorse och det är nog vansinning vackert här när det är liite varmare och soligare.





 


Bara 10 dagar kvar...

Nedräkningen har börjat. Om bara ynka 10 dagar infaller det jag väntat på och planerat för ända sedan i höstas. Den 27 februari håller Sveriges okrönte musikkung hov i Pennybridge - längtar! Får hålla till godo med nedan så länge.



På plats!

Efter en lång dag och några timmars resande är jag nu på plats och incheckad på hotellet i den lilla pitoreska byn i Schweiz. Resan gick över förväntan smidigt! Snart läggdags och uppladdning inför morgondagens jobb!

Förresten, fler som är ute och reser just nu. Önskar att jag också kunde få åka på modeveckan i NY...

Väskorna är packade



Väskorna är packade och jag är snart redo för avfärd. Lite av ett vinterlandskap här i Skåne idag men jag styr kosan mot den riktiga vintern mitt bland alptopparna i Schweiz, spännande!

Passa på!



Kyss Johanna har just nu sänkt priset lite på dessa underbara skinnarmband från CC Skyes. Finns i svart, jadegrön, orange, brun och röd. Skynda fynda!


Veckans boktips


"Hur ska vi klara av alla möten med dem som kände oss när vi fortfarande levde?" tänkte Malin Sävstam när hon kom tillbaka till Sverige från Thailand efter flodvågskatastrofen. Hon hade förlorat två av sina tre barn, sin man och tre nära vänner - och hon kände det som ett straff att hon själv hade överlevt. Tiden som följde var fylld av en smärta som blev rent fysisk. Men efter ett år kunde hon skriva "Jag vet att man inte dör av sorg". Och efter ytterligare ett år kunde hon allt oftare uppskatta den andra chans som livet har gett henne.

'När livet stannar - En berättelse om att överleva' av Malin Sävstam är en mycket gripande bok där man får följa Malin och hennes son Axel i deras kamp att överleva vardagen efter flodvågskatastrofen. Boken är både upprörande och mycket sorglig, men samtidigt en ärlig och klok berättelse där man får följa dem i sorgens alla olika stadier. Mycket läsvärd!!


Bra start på veckan!

Måndag morgon coh ännu en ny vecka. Kan det börja bättre än med Håkan Hellström? Ha en bra dag!


Veckans sista

Ännu en vecka går mot sitt slut... Avslutade denna februarivecka med att kolla på Made of Honor (Brudens Bäste Man) med snyggingen Patrick Dempsey, lagom lättsmält och nästintill helt förutsägbar! Nu läggdags!

Härlig härlig söndag!



Halland visade sig verkligen från sin bästa sida idag, finns det något bättre än att promenera vid havet på Sveriges (världens?) vackraste strandpromenad?!



Nu - filmtajm!

Vintersöndag



Inte riktigt lika fint vinterväder som igår. Solen lyser med sin frånvaro och rimfrosten saknas från träden, men det är vindstilla och några minus så ändå perfekta förhållanden för en vinterpromenad! Så - dags för en långpromenad på den vackra strandpromenaden längs med den Halländska kusten.

Sverige stannar...

Ibland känns det som om  Sverige stannar så här års på grund av den galna musikfestivalen som numera drar land och rike runt för att få fram ett bidrag som ska representera Sverige i det som kan liknas med EM i musik. Det produceras så mycket bra musik i Sverige varje år, men av någon konstig anleding märks det aldrig i dessa sammanhang...Förra veckan gladdes jag åt den geniala programledaren Petra Medes underbara (och många!) klädbyten. Ikväll uteblev klädbyten, men även om Petra hade på sig en fantastisk klänning även ikväll var kvällens höjdpunkt ändå Måns Zelmerlöws outfit.


Bild: Expressen

Så vackert...



En söndagseftermiddag i januari gick jag förbi vackra Pålsjöbaden och kunde inte låta bli att ta denna bild, såå vackert! Blev dock inte helt övertygad om att ta ett bad...tror jag väntar ett par månader till innan jag vågar mig i!

Äntligen!



Ett tvåhelgs projekt är äntligen klart! Har hjälpt M att måla och klä om en gammal kökssoffa som numera står i hennes hall. Är riktigt nöjd med resultatet! Färgen är vit helblank och tyget heter GUNVOR och kommer från IKEA.

RSS 2.0