Rökhuset



Efter nogrannt övervägande och konsulterande med klimatexperter har jag nu tagit beslutet att det räcker att komma ner 50 cm i backen vid gjutning för att undvika tjälen. Självklart har det skickats en bön uppåt också för att säkra varma vintrar de kommande 30 åren.

Kan dock ej komma ifrån olustkänslan av att de hädangångna bönderna som gjorde marken runt ikring brukbar ler hånfullt åt mig i sin himmel när de har sett mig svära över stenarna jag har grävt upp på mina 120 x 120 cm. Jag är fullständigt omringar av stenmurar som dessa män bände upp och lade i snygga rader. Fy faen vilket jobb dom gjorde och vilket liv...ger lite perspekiv på sitt eget cappuccinodrickarjobb...


Men nog om detta...kommande helg skall det köpas in virke till gjutformen och cement och sedan skall det gjutas. Har lånat en blandare av grannen så det känns som om allt är på gång enligt planerna...eller som en vis man sa "a plan is nothing, planning is everything".


//R.


ps. dagen tips


Musik:   Caj Karlsson "Nästan som snö"  (genial text)
Film:      Bravehart  (för få sådana män idag)
Mat:        En het chili eller bruna bönor  (om man vill ha TVn för sig...)


Nyshoppat



Hittade detta underbara halsband à la Carrie & Sex and the city igår - lovely! Finns på Gina Tricot för 159kr.


Äntligen!!!



Idag är så dagen äntligen kommen - sista arbetsdagen innan 3 härliga semesterveckor, lovely. Denna veckans fredagspepp kan inte bli annat än med en av sommarens mest spelade låtar. Och ja J, du har rätt - upprepning vinner i längden!

Rökhuset



Då har jag börjat...efter lång och nogrann planering har jag nu satt spettet i marken och börjat arbetet med att skapa mitt rökhus. Det har diskuterats, analyserats och vinklats, mest tillsammans med Danne och över en whiskey men projektet har nu allt vad ett riktigt välplanerat manligt projekt skall ha...en blyertsskiss på ett på ett A4 papper och resten i huvudet.


Min fru har undrat om det inte hade varit billigare att köpa rökt fisk på ICA de få gånger man skall äta det men ack så lite dom förstår. Som om det skulle gå att jämföra en köpt rökt fisk för 100 kronor kilot med egen rökt fisk, rökt i ett hus som man planerat själv, inhandlat material för tusentals kronor till, lagt ner 100 tals arbetstimmar på samt antagligen byggt om fem gånger för att skissjäveln var otydlig (eller borta)...


Men satan vad sten det är i den Småländska jorden...klarade mig med nöd och näppe från bruten handled när jag drog spettet i backen...efter två centimeter var det granit, och inget smågrus heller...Men tar man faan i båten ossåvidare, man är ju ingen tjej som kastar in handuken vid minsta motgång. Och Danne sa att man skulle ner en meter innan man kunde börja gjuta (det var nåt med tjälen, fast med rådande klimatkris kanske det räcker meden halv meter) och Danne han vet han hur det skall vara.


//R.


På tillfälligt besök


Eftersom jag tillfälligt har trappat ner lite på bloggandet tycker jag att det passar ypperligt att bjuda in en gästskribent. Då detta ändå får anses vara lite av en modeblogg kan ämnesvalet som gästskribenten kommer skriva om tyckas märkligt. Men då jag och många med mig är väldigt nyfikna på det projekt som gästskribenten bedriver känns det ändå helt klockrent. Detta får presentera R som löpande under sommaren kommer att rapportera om hur projektet fortskrider. All text skrivs av R och kommer att publiceras ocensurerat. Jag avsäger mig därmed ansvaret för de åsikter och uttryck som kommer att framföras i inläggen. Första rapport kommer inom kort!

TGIF!

 

Mycket dålig uppdatering på den sista tiden, ber om ursäkt för detta. Den största anledningen till detta är helt klart det fina vädret. Men här kommer iallafall veckans fredagspepp, mer laddad än nånsin för helg! Veckans pepp i form av Lionel Richies underbara My Destiny. Ha en underbar dag!

RSS 2.0