Valborgsfredag!



Valborg. Siste april. Dagen som var vårens höjdpunkt när man pluggade betyder inte lika mycket längre. Numera är det en vanlig arbetsdag. Men i år är det ju även fredag, härligt! Helg denna vecka är lika med Göteborgshäng. Middag ikväll, 30-års uppvaktning imorgon och brunch på söndag. Kan det bli bättre? Fredagspepp med Timbaland & Katy Perry's senaste. Fredag, nu kör vi!

Söndagsmiddag

I helgen åt vi söndagsmiddag på mysiga 57°Nord i Läjet strax söder om Varberg. Inför sommarsäsongen har inredningen uppdaterats en del och ett nytt menykoncept har introducerats. Väl värt ett besök!


Torsk, pepparrot och äggrulle. Serverades tillsammans med smörslungad potatis.


Konfirmationsklackar

Min kusin ska snart konfirmeras och i helgen inhandlades klänning. Självklart vit. Vi pratade om vilken typ av skor man ska ha till. Är vita bäst? Eller funkar även svarta? Eller varför inte färgglada?


Vita högklackade från Vagabond, 750 kr


Vita sandaler från Vagabond, 600 kr



Fin, blommig ballerina från Vagabond, 500 kr


Färgglada sandaletter från Hush Puppies, 899 kr hos Nilson



Vita fina pumps från Vagabond, 600 kr


Friday it is!



Fredag idag. Veckan har hittills innehållit mycket sport. Tennis i måndags, fotbollsderby i tisdags och sm-final i volleyboll igår. Och veckan kommer avslutas med en golfrunda på söndag. Härligt! I helgen blir det häng i Varberg med familjen. Fredagspepp med Owl citys underbara Fireflies. Nu sparkar vi igång den här helgen!

Omvänd

Under hela min uppväxt har jag varit omgiven av en speciell blomma. Pelargonen. Denna växt har ständigt varit närvarande, både hemma hos oss och hos mormor och morfar. Jag skulle beskriva min mormor som en hardcore pelargonodlare. Det är övervintring som gäller. För varenda planta. För att inte tala om att ta sticklingar. Ibland har det varit så trång i vår sommarstuga att man knappt har kunnat komma fram för alla pelargoner. Särskilt stolt är mormor för en Mårbackavariant som har överlevt i hur många år som helst. All denna fascination fick mig att fullkomligt avsky pelargoner. Jag tyckte de var hiskeligt fula.

Men så hände något. Förra året köpte jag så min första pelargon. Jag var omvänd. Men en sak kompromissar jag inte med och det är färgen. Vita ska det vara. Inga andra färger kommer innanför min dörr. Min första pelargon har övervintrat och blommar nu fint igen. Och i helgen fick den sällskap av två till. Det jag gillar allra mest med denna växt är nog formen på de härligt djupgröna bladen. Underbart.

Så jag antar att cirkeln är sluten. Och ingen är nog gladare än min mormor.


Favorit i repris...



Jag vet att den har varit med förut men jag kan helt enkelt inte hjälpa det...veckans fredagspepp med underbara Don't Stop Believin'. Helgen inleds med en premiär. Ska bli mycket spännande...! Fredag - nu kör vi!

Summer feeling


Finfin sommarklänning från Traffic People, finns bland annat hos Nelly för 895kr.

Manlig fusion

Seglarsko möter loafers i denna snygga modell från Tretorn.


Gympadojjer

Hade det stora nöjet att bli ledsagad av allas vår modebloggare förra veckan i min jakt på nya gympadoojjer. Vi rönte ju stor framgång på vår förra tur då nya "finkläder" stod på inköpslistan. Införskaffade då en riktig snygg kavaj samt ett par "slim fit jeans" som trots mina protester visade sig passa alldeles utmärkt. Så pass bra att jag fick höra "du får snygg rumpa i dom jeansen" av två olika tjejer/kvinnor. Hurvida sanningshalten i dessa kommentarer var speciellt hög är i sig helt ointressant, då en man i min ålder gladeligen suger i sig alla sorts komplimanger,,,sanna som falska.

Och så var det då dags för gympadojjer,,,eller sniiiikers som J envisades med att kalla det. Sniiikers,,,va faen är det för fel på gympadojjer. Självklart så tog vår egen pastellkung M hennes parti och då var det bara att ge upp och hålla färgen speciellt som dom började snacka om något som kallades "konnvöööööörs" också,,,och man ville ju inte verka dum och visa att man fatta noll.

Så efter avslutad sushilunch så styrdes kosan mot "Trampolin",,,bara namnet borde ha fått mig att ana oråd. Och mycket riktigt, mina farhågor besannades. Är man som jag uppvuxen med att handla gympadojjer på Södermans Sport i Nässjö så är steget jävligt stort till "Trampolin". Redan vid öppnandet av dörren så fick jag en liten svettning som sedan bara blev värre och värre. Utbudet av gympoadojjer var i princip noll men jag insåg samtidigt vad sniiikers var för något,,,sockoplastliknande fotoriktiga mjukisskor i glada färger och i prisklasser som absolut inte stod i kontrast till det man såg.

I min iver att försöka förklara för J att "detta är nog inte jag" så uttryckte jag mig lite klumpigt och gjorde negativa associationer till pingisspelare, Naturvetenskaplig linje och akademiker generellt. Och detta bad jag genast om ursäkt för då jag är en stor beundrare av JO Wallner som bevisligen är både pingisspelare/hjälte och trevlig kille.

Men det hjälpte och vi lämnade snabbt detta ställe (utom M, som självklart tyckte att det mesta var snyggt) och gick till Håkanssons istället,,,vilket inte gjorde någon lycklig, utom M förståss,,,men han har jag som ni redan förstått gett upp.

Så inga gympadojjer hittades men hoppet lever då J skall föja med till Helsingborgs motsvarighet till Södermans sport,,,Stadium och se om vi inte kan hitta några riktiga gympadojjer som jag kan ha.

//R.

Och för att hylla Södermans sport och liknande etablissemang som inte viker ner sig för modenycker och trender så skall vi spela en låt som står sig lika bra som gympadojjer...



RSS 2.0