Toves blazer



Kavajen som Tove hade på sig i Idol i fredags var ju bara såå grymt snygg. Den kommer från Gina Tricot och kostar 499 kr. Helt klart värd att spana in!

Veckans boktips



Camille gör sitt bästa för att försvinna. Hon äter knappt, hon arbetar natt som städerska och bor i ett minimalt oeldat vindsrum. Hennes kontakt med andra människor är ångestfylld och begränsad. Philibert de la Durbellière är en stammande men beläst aristokrat som säljer vykort utanför ett museum. En kväll lyckas han övervinna sin plågsamma blyghet och rädda den medvetslösa Camille från hennes utkylda rum. Han installerar sjuklingen i sin stora eleganta våning en trappa ner, fast han rodnar när han avlägsnar hennes feberfuktiga kläder.

Snart möter Camille kocken Franck, Philiberts inneboende, som är mycket stilig men butter och ohyfsad. Sakta men säkert börjar de tre att krypa ut ur sina skal.

Anna Gavaldas Tillsammans är man mindre ensam är en oerhört bra bok. Fina personskildringar, målande beskrivningar och trevlig dialog. Man vill inte lägga den ifrån sig utan bara fortsätta läsa i evighet. Självklart extra plus att den utspelas i Paris. Mycket läsvärd!

Bara vanligt vatten...

Jean Paul Gaultier har gjort det. Likaså Christian Lacroix. I år har turen kommit till Paul Smith att agera gästdesigner hos Evian. Och vilket klockrent samarbete! Den specialdesignade flaskan släpps i begränsad upplaga nu i dagarna och räkna med att de kommer gå som smör i solsken. Extra plus för att 5 kr per såld flaska går till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj.


Första advent



Vinden susar i advent och vårt första ljus blir tänt. Barn som har det svårt i världen, Gud bevare dem på färden.

Första advent och julen är officiellt inledd, härligt!

Kom igen nu!



Nu gäller det. Jag är oerhört tacksam att mamma har Viasat Sport så att man kan få se denna tennishöjdpunkt. Kom igen nu Robin!

Uppdatering: Vilken match!! Som han kämpade. Som svensk tycker man ju självklart att han skulle ha vunnit, men Del Potro gjorde en mycket imponerande insats. Jag känner mig extremt laddad inför måndagens träning nu!

Fredagspepp!



Fredagspepp...det var länge sedan nu men visst får man nostalgiska vibbar av detta ordet. På den gamla goda tiden (80-talet) så innebar en fredagspepp följande:

Ett besök på Systemet för att inhandla en låda Parador (ett fantastiskt vin som oförtjänt har fått dåligt rykte) och sedan 5:ans spårvagn hem över bron till Inlandsgatan. En snabbdusch följdes upp av första glaset Parador (luftat) och lite ostbågar och chips och lite tung gung på stereon, gärna lite ACDC för att få den rätta "nu jävlar är det fredag känslan"
 
Grabbarna började strömma in vid 19-tiden vilket innebar mer Parador och mer ostbågar och chips men samtidigt lite mer sofistikerad, dansant musik eftersom man ville vara i rätt "mood" inför kvällens aktiviteter på Valand eller Gamle Port...det skulle ju dansas...
 
Sista timmen innan avfärd mot Avenyn så var stämningen och musiken alltid hög, Paradoren ofta slut och tullandet på smuggelwhiskyn hade börjat. En och annan luftgitarr hade plockats fram och "cykeldojjerna" tränade nya steg på parketten...man var laddad och klar att möta fredagsnattens möjligheter.
 
En låt som jag kommer ihåg från denna tid var "Moolight Shadow" med Mike Oldfield. En låt som fortfarande håller och Maggie Reilley's röst tillsammans med Mike's gitarr ger mig fortfarande fredagsvibbar.

//R.

The takkrona



Om man inte vill ha en vanlig taklampa och om man tycker att en kristallkrona är för elegant, då kanske denna modell kan vara något? Takkrona gjord av någon form av djurhorn. Mycket, mycket speciell. Andas vildmark och fjällstuga.

Glasklart

Finfin karaff IKEA PS BJUDA i munblåst glas formgiven av Gunnel Sahlin. 29 cm hög och rymmer 1.3 liter. Perfekt.


Ginger cookies



Igår bjöd M på jättegoda lussekatter och vi pratade julstök. Vad gör man till jul. Vilka är de bästa recepten. Julhajpen är officiellt här. Så lika bra att dela med mig av mitt favoritrecept på pepparkakor.

500 g smör
3,5 dl sirap
6 dl socker
2 msk ingefära
2 msk pomerans
1 msk kanel
1 msk nejlikor
1 msk kardemumma
18-20 dl vetemjöl
2 msk bikarbonat
2 msk vatten
2 dl skållade hela mandlar

Smält smör, sirap och socker i en kastrull på spisen och låt sedan svalna. Tillsätt kryddorna. Rör ut bikarbonaten i vattnet och tillsätt detta samt vetemjölet. Blanda ner mandlarna. Gör rullar av degen, ca fem centimeter i diameter, och slå in rullarna i plastfolie och låt svalna i kylskåpet. Skär i tunna skivor och grädda på 175 grader i ett par minuter tills de fått fin färg. Supergoda.


Tisdagsinspiration

Tisdag och kanske veckans tråkigast dag. Eller iallafall veckans segaste. Oftast. Kanske ska man inte då krångla till det utan köra en enkel och snygg outfit som Blake Lively. Ibland är det enklaste det snyggaste. Vit skjorta, svarta jeans, svart lackbälte och heels - kan det bli bättre?


Elegant från GANT


Svart kofta i ull/kashmir från Highland Fling kollektionen. Härlig preppy feeling.


Stickad rugbyklänning i merinoull.


Fin rosa duffel, modell kort.

Dagens fråga

På söndag är det första advent. Är det då verkligen ok att redan nu ha adventsljusstakar och stjärnor i fönstren? Och ljusslingebeklädd julgran i trädgården ska vi inte ens tala om. Nej, detta är enligt mig inte ok. Man ska vänta till första advent. Det är på nåt sätt startskottet på hela julen. Men jag måste medge att jag ser fram emot att ta fram ljusstakarna till helgen. Och till när julbelysningen tänds på stan.

Blått är flott

Trots min förkärlek för svart när det gäller kläder så känner jag en stark dragning till blått i höst. Naturligtvis tar det ett tag innan tanke omvandlas till handling men jag är ett steg på vägen iallafall.

Kjol med nedsydda veck från H&M för 249kr. Snygg.


Pennypepp!



Sweet Friday again. Denna vecka är fredag lika med resdag. Destination Pennybridge och besök hos lillebror. Mycket, mycket trevligt! Veckans fredagspepp med Elvis gamla dänga In the ghetto som väcktes till liv av Tove i Idol för nån vecka sedan och sen dess är jag såld. Love it. Så, nu sparkar vi igång denna fredag!

Ljus i mörkret

Trots att det är som höstmörkast just nu klär jag mig allt som oftast i svart. Varför? Egentligen borde man klä sig mer färgglatt för att pigga upp i mörkret. Jag och en vän bestämde för ett tag sen att vi skulle sluta handla svarta plagg och bli mer färgglada. Har vi lyckats? Nja...L har lyckats bättre än mig men jag försöker!


Härlig inspiration från Marc Jacobs. Underbar grön ullkappa - habegär, finfin rosa outfit och underbara lilamönstrade strumpisar. Lovely!






Mörkare tider



Jag har funderat på att tona håret lite mörkare ett tag, och en av mina favvobloggare Linn fick mig att tänka ytterligare en nyans mörkare. Så idag slog jag till. Resultatet = mörk. Helnöjd.

Rapport från huvudstaden

Populäraste huvudbonaden: pälsmössan. I år igen. Men jag gillar det!
Mest sedda shoppingpåsen: Jimmy Choo for H&M. Självklart.
Godaste lunchen: råbiffen på Lydmar.
Mest otippade: extremt många pälsar, och då gärna fotsides, trots ca 7 grader och regn.
Snyggaste skyltningen: Jimmy Choo for H&M. Även fast själva kollektionen var lite av en besvikelse i mina ögon (och på tok för dyr för att vara H&M) så var skyltningen och de åtskilliga fasadbanderollerna runt om på stan mycket snygga.
Helgens besvikelse: NKs julskyltning var inte klar utan fönstren täcktes av stora vita papper som talade om att omskyltning sker. Typiskt.
Helgens kändisspan: Pontus Kåmark drickandes kaffe på Anglais.
Helgens kulturella: besök på Nationalmuseum.

Helgpepp!



Helg helg helg - finally! Vet att vi är många som väntat på att just denna fredag ska infalla. Lugnet efter stormen. Andas ut. Helgpepp med nytt, bra material från Kent, Töntarna. I helgen blir det en tripp till den kungliga huvudstaden, trevligt. Lovar att modespana och återkomma med rapport. Ha en bra dag!

Teateroutfit



Fin teateroutfit från Zara. Nu dags för dans på Stadsteatern!

Uppdatering.
Mycket, mycket bra föreställning. Kan varmt rekommendera den. Indelad i tre delar med olika inriktning och genomgående mycket hög nivå på dansarna. Tack M & M för bra initiativ!


Dagens konstaterande: Det är mest kvinnor som går på teater. Iallafall om dansföreställning står på programmet. Och populäraste färgen på kläder är svart. Med en hint av lila.


Onsdagspreppy



Härlig höstinspiration från Tommy Hilfiger.

Favorit just nu



Favoriten just nu är detta nagellack från Chanel, perfekt ljusrosa färg. Och självklart extra plus för lång hållbarhet.

Rosa är här...

...för att stanna. Iallafall ett tag till. Jag trivs med nya temat så jag behåller det ett tag till fast det inte är oktober längre.

Dags för dans



Denna vecka gästar Unga Danskompaniet Helsingborgs Stadsteater med sin senaste föreställning Esperanza. Skall bli mycket spännande att se den på torsdag!

Söndagsinspiration







Härlig söndagsinspiration från Gossip Girl.

Otippat?



Snart dags för veckans andra tennispass. Kanske otippat en lördagkväll, men det känns som en ultimat inledning på en trevlig kväll. Kvällens planer utöver tennis är middag och drinkar på stan med L.

Mer varmfodrat för herrar


Kängor från Scorett, 1199kr


Kängor från Scorett, 1199kr


Kängor från SthlmDG, 1650kr


Helg.



Encore une fois - c'est Vendredi. I helgen vankas utflykt till ett stort nyöppnat varuhus. Mycket spännande. Veckans pepp med KT Tunstalls Suddently I See. Underbar låt som gör mig så glad. Ha en fin dag!

Rökhuset



Då var första provrökningen klar. Andvände en regnbåge som låg i frysen på cirka kilot som undertecknad själv fick på en fluga i somras. Tror att det var någon form att dagslända den nappade på.  Andvände rikligt med grovsalt på sidorna men också inuti. Lade fisken i en form i kylen i ett dygn och vände den efter tolv timmar. Torkade ur den med tidningspapper och därefter lades den på gallret i Röken.
 
4 timmar senare var den klar, det är viktigt med temperaturen. Inte någon gång under dessa 4 timmar översteg tempen 80 grader. Det gör att den behåller sin saftighet och undviker att bli torr. Det var lite cirkus innan jag hade hittat rätt med inluft och utsläpp av luft. Nyckeln är att det blir "lagom" drag så att inte veden börjar brinna för häftigt. Små fina lågor skall det vara som ger lagom värme och mycket rök.
 
Och resultatet blev fantastiskt. Saftig, salt och rökig, lades på en knäckemacka och avnjöts tillsammans med en kall öl. Kunde inte blivit bättre. Jag är helnöjd med att mina 5000 kronor och hundratals arbetstimmar som investerats fick sådan avkastning.
 
Så därmed tackar jag för mig...ett stort tack till "Räkan" som upplåtit sin fantastiska blogg till mig under några månader och släppt in en doft av svett, snus, avslagen öl och fisk på sin annars så parfymdoftande sida.
 
//R.
 
ps. vidhåller med en dåres envishet att pastellfärger passar bättre i kritlådor än på kläder. Undrar när M skall förstå detta?
pss. grattis D till guldklimpen, skönt att HBKs framtid är säkrad.

Fredagsfin



Inspiration till morgondagens outfit - fredagsfin kombo från Zara.

Varmfodrat - för män


Skinnboots från Nilson, 950kr


 

Klassiska curlingkängor från Clarks, 1550kr hos Nilson


Kängor i vintagestil från Vagabond, 1300kr



Boots från SthlmDG, 1200kr


Trevlig helgavslutning



The Devil Wears Prada - bra avslutning på en mycket trevlig helg! Man kan verkligen inte se denna film för många gånger, totally love all about it. Kläderna, replikerna och alla fina Chanelhalsband. Lovely!

RSS 2.0