Barcelona nästa



Idag åker L och jag äntligen till Barcelona, ska bli såå skoj! Vad kan väl passa bättre då än en tidig helgpepp med I'm from Barcelonas underbara låt We're from Barcelona. Ha en dejlig weekend!

Snygga stövlar



Även om stövelpremiären känns ganska långt bort just nu så kan man ju inte låta bli att spana in höstens utbud. Denna variant från SthlmDG ser mycket fin ut! Finns i färgerna svart, brunt och camel och kostar 1200 kr.

Mitt-i-veckan-pepp!



Mitt-i-veckan-pepp med en av mina favvolåtar från The Sounds senaste platta Crossing The Rubicon. Så, nu kör vi!

Sequins - yes please!



Paljettrenden håller i sig och dessa snygga tajts finns hos H&M för 149 kr. Passa på imorgon, då är det dessutom clubdag och som medlem får du 10% rabatt på hela sortimentet.


Kunglig disktrasa


Snyggaste disktrasan just nu kommer helt från Kitsch - en hyllning till det stundande giftermålet mellan kronprinsessan Victoria och Daniel. Som Kitsch säger själva - En Victoria och Daniel-disktrasa är ett måste i varje svenskt hem! Ett stort dilemma för en sann rojalist är dock om man verkligen kan torka diskbänken med självaste kronprinsessan. Jag har inte tagit ställning i denna fråga ännu, så därför agerar disktrasan skrivbordsprydnad på jobbet så länge. Tack M för denna fina present!

Rökhuset



Nu är det murat och klart. Efter 8 timmars hårt och fokuserat arbete tog jag några steg bakåt för att beundra mästerverket. Och visst blev det snyggt, inte ens ett proffs hade gjort det bättre. Ett proffs hade i och för sig inte glömt att mura in ventilen som skall reglera luftintaget men va faaaaaan...ingen är felfri. Det blir till att borra lite bara, inga problem.


Kombinerade arbetsdagen med en viktminskardag som blev en stor framgång, startade dagen med två koppar kaffe och en snus och så åt jag ingenting mer innan kvällen (drack inte ens vatten) då det blev flingor och fil. Tappade 1,5 kilo så matchvikten är i princip säkrad. Räknar med att köra samma trick nästa arbetsdag också. Jag förstår faktiskt inte riktigt problemet med att gå ner i vikt. Hårt arbete och diciplin, det är allt som behövs. Så GI, Atkins och allt vad de olika metoderna heter kan ni glömma. Blåställsmetoden är det nya nu...


Kommande vecka skall jag börja snickra ihop själva trähuset som skall ställas på den murade grunden och det kan bli lite trixigt. Hade 2:a i slöjd i sexan men jag får väl kompensera bristande kompetens med vilja...det brukar fungera.

//R.


Nytt favvounderlägg



Detta vändbara underlägg från Formverket Stockholm fick jag i födelsedagspresent av min käre bror, och det blev snabbt en ny favvis - älskar det svartvita mönstret.

Nygammalt tennisrack



Detta finfina tennisrack från Tretorn fyndades på loppis i helgen. Även om skicket är ypperligt så kommer det att få stanna hemma som prydnad. Känns som om det gör sig bra bland boksamlingen i mitt vardagsrum. Är mycket nöjd med inköpet!


TGIF!



Wow, redan fredag. Denna vecka har verkligen gått hur fort som helst. Veckans höjdpunkt har helt klart varit tenniskursen, såå skoj! Sista passet för denna gång i eftermiddag. Sen blir det givetvis after tennis på favvostället Helsing - lovely! Veckans fredagspepp med Dalidas Gigi L'Amoroso, bästa bästa låten från semestern i Nice. Ha en toppen dag!

Varför tog den slut så fort...?











Sommarens väskfynd



Sommarens största fynd är helt klart denna finfina kuvertväska från Dior som inhandlades i en second hand-butik i Göteborg. Jag älskar Diors gamla logomönster!

Underbar kappa



Provade denna underbart fina ullkappa på Benetton i helgen. Enda nackdelen var att den var något för kort för att bära tillsammans med kjol eller klänning. Kändes också lite skumt att prova ullkappa till shorts...men ska man hinna haffa höstens guldklimpar så gäller det ju att slå till fort!

Rökhuset



Brunnet och klart och står stadigt som hälleberget själv. Är oerhörd nöjd med resultatet trots att jag fick putsa sidorna lite då betongen inte hade runnit ner mellan alla stenar ordentligt.


Mitt och barnens namn är inristade så framtida generationers beundran är säkrad.

Allt material är också inhandlat och står på plats, eldningsluckan är hämtad (tack Danne) så nu börjar snart det riktiga skapandet. Har till och med ordnat en ordentlig arbetsbänk ihopsnickrad av två pallar och en trälem (ja, det heter faktiskt så). Och för sanna fotbollsentusiaster så far väl tankarna iväg till Tony Woodcock, den berömda Arsenalspelaren från tidigt åttital...men det är en annan historia.


//R.


ps. Glömde nämna att jag är tvungen att inhandla en vinkelslip också så att jag kan dela på murstenarna. Fast dom är billiga...man får en bra under tusenlappen.


Veckans boktips



När den kraftiga storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig hemma. Fåken som kommer med is, snö och dimma och som drar med sig allt i sin väg. I Johan Theorins nya bok har det blivit vinter på ön. Familjen Westin har nyligen flyttat dit från Stockholm, till en stor gammal ödegård som de tänker renovera. Snart får de höra en del ruskiga sägner om stället. Sådant som naturligtvis bara är skrock och vidskepelse ? Eller?


Johan Theorins uppföljare Nattfåk gör en verkligen inte besviken - såå spännande! Det är i stort sett omöjligt att sluta läsa. Kan varmt rekommendera denna bok!

Nystart



Semestern är slut för denna gång och imorgon väntar jobb igen. Känns faktiskt helt ok. Självklart trist att sommaren nästan är över men det innebär även en del roliga saker. Som tenniskurs. I helgen inhandlades nytt rack och imorgon är första träningspasset - mycket spännande. Så, nu kör vi!

Rökhuset



Gjutformen är nu fylld med cement och skall "brinna" i några dagar. 7 säckar räckte ju självklart inte utan vi fick besöka Bauhaus som har söndagsöppet och kompletera.


I morgon skall det skrivas namn och årtal i betongen innan det är helt torkat, det gör man ju alltid när man skapar något som kommer finnas kvar länge. Då kan ju kommande generationer se vem som står bakom denna fantastiska byggnation och fälla beundrande kommentarer om hantverket...typ: "sådant här byggs inte längre" etc.


Kommande vecka skall resterande matrial införskaffas som behövs framöver. Lättbetongblock att mura med, virke till själva huskonstruktionen, rökventiler och eldningslucka. Danne har ordnat eldningsluckan och den skall bara hämtas.

Sedan kommer allt finnas på plats och arbetet kan fortskrida steg för steg enligt uppgjord plan.


//R.


ps. Vildsvinen som härjar i trakten har börjat visa sig igen så det är inte omöjligt att det blir rökt vildsvinsstek på Julbordet i år...


Habegär



Såg precis att Vagabonds modell Helena kommer i en hösttappning. Svart skinn och guldnitar - kan det bli bättre? För 800 riksdaler blir de dina, så varför tveka?!

Rökhuset



Efter att ha varit på en "roadtrip" med Rasmus (8 år) och besökt Gunnar i Stockholm samt fiskat i Norge i fyra dagar så är nu arbetet i gång igen på Rökhuset.


Kan bara säga att vara på ensam semester med grabben i en vecka är faen så mycket enklare än att ha deltagare av det kvinnliga könet med. Hos Gunnar och hans grabbar (5 och 3 år) var det bad, fyrhjulskörning, crosskörning, onyttig mat, sena kvällar, sen frukost samt lite rödvin och whiskey för papporna. Och i Norge var det Cartoon Network på morgonen, fiske på dagen och Carton Network på kvällen...väldigt trevligt och okomplicerat. Sonen visar i och för sig vissa tecken på skörbjugg men det håller vi på att jobba med nu.


Rasmus har också breddat sitt vokabulär vilket också är viktigt i den åldern då Gunnar har introducerat mycket nya ord som vi normalt inte andvänder här hemma. Fast  Rasmus är helnöjd...han fick en krona för varje svordom så efter tre dagar så hade han fått ihop så mycket att det räckte till ett nytt Star Wars lego. Han vill att vi skall vara där längre nästa gång...smart kille.


Gjutformen är nu i alla fall på plats och fylld med sten. Allt står stadigt och rakt så snart skall cementblandaren fram och cementen blandas. Grannen har inspekterat och sa att han aldrig sett en snyggare gjutform innan så...so far so good.


//R.


Nya heels



Införskaffade ett par nya heels i förra veckan - Helena i färgen mist från Vagabond. Trots lite skav efter första användningstillfället i fredags är jag mycket nöjd med inköpet!

RSS 2.0