Work it

Så. Då var den klar. Den första spellistan speciellt anpassad för en dag på jobbet. Hade först ambition att göra en lista för varje dag men en av mina kära kollegor tyckte att det var lite för ambitiöst. Därför börjar vi med en lista som kommer att uppdateras löpande. Here it is - Work it

Vinterpromenad



Igår var jag ute på en riktig expedition. Ett äventyr. Vinterpromenad i vildmarken. Tur att det fanns täckning så att vi kunde navigera med hjälp av iPhonen med tanke på att vi tappade bort stigen efter bara ca 500 meter. Men kul var det! Såg till och med ett rådjur bara några meter från oss. Fika i form av varmchoklad och bullar var gott i vinterkylan. För kallt var det. Så kallt att tårarna frös på ögonfransarna. Men det var helt klart värt det!

ELLE-galan 2010



Igår hölls Sveriges största modegala, ELLE-galan, på Grand Hôtel i Stockholm. 2010 års vinnare är:

Årets designer: Minimarket
Årets fotograf: Peter Gehrke
Årets stylist: Robert Rydberg
Årets hederspris: Susanne Ljung
Årets internationella stilikon: Hayden Panettiere
Decenniets stilikon: Robyn
Årets bäst klädda skådespelerska: Noomi Rapace
Årets bäst klädda artist: Agnes Carlsson
Årets internationella designer: Stella McCartney
Årets accessoar designer: Johanna Dauphin
Årets innovatör: Sandra Backlund
Årets modell: Dorothea Barth Jörgensen
Årets makeupartist: Anya de Tobon
Årets bäst klädda man: Musse Hasselvall
H&M-stipendiet för hållbarhet: Myrorna
H&M-stipendiet för nykomling inom design: Nho Duong

Många värdiga vinnare. Extra kul med priset för decenniets stilikon till Robyn!


Fredagspepp!



OMG fredag igen! På P3 Guld galan för några veckor sedan var det premiär för Stay Gold. Duon består av Måns Glaeser och Carli Löf, två dj:s som tidigare jobbat med bland annat Timbuktu och Moby. På galan gästades duon dessutom av Spank Rock, Robyn och Damien Adore aka Salem Al Fakir. Intressant sound! Ser fram emot Stay Golds album. Nu kickar vi igång den här fredagen!

Snö, snö, snö...



Snön har verkligen vräkt ner idag. Jag gick hem från jobbet och det kändes mer som ett helt träningspass. Men vad vackert det var! Jag var tvungen att stanna till och ta några bilder, här Vikingsbergsparken som nyligen blivit upprustad och bland annat fått ny, fin belysning.

Joyeux Anniversaire!



Tjoho, 27 januari och idag fyller mina kära tvillingvänner år. Stort grattis på födelsedagen E & M!

Jorden runt



Det var många år sedan en jordglob stod på min önskelista. Och visst fick jag en. En traditionell modell i blå/grön/beige. Och om jag inte minns fel hade den till och med en inbyggd lampa. Jag var mycket glad för denna pryl under några år men sedan svalnade intresset. Men nu känner jag att intresset är väckt igen. Jordgloben har blivit modern. Svart och silver. Stilren. Helt klart en snygg inredningsdetalj.

Äntligen här!



Jaa!! Nu är den äntligen här. Min mycket efterlängtade julklappsklocka. Är så nöjd. Tack lillebror!

Friday it is!



Fredag, fredag, fredag! Again. Känns som om tiden går lite väl fort ibland. Som denna veckan. Vart tog den vägen? I helgen blir det häng i Varberg med familjen, trevligt! Fredagspepp med underbara You've got the love. Fredag - nu kör vi!

Årets första!



Ska snart iväg på årets första spelkväll. En mycket improviserad sådan och verkligen bestämd i sista minuten. Men övertygad om att det kommer att bli en jättetrevlig kväll!

Inspiration för gästskribenten

Min käre gästskribent R ska snart på ett event som kräver en annan klädsel än den vanliga uniformen, det vill säga jeans, t-shirt och hoodtröja. Vi har försökt att diskutera ämnet några gånger. Då har plagg som gammal manschesterkavaj, smal skinnslips och fleecetröja nämnts. Jag har kontrat med kostym eller iallafall kavaj och en snygg skjorta. Kan nån av nedanstående kombinationer vara något kanske? Och då tillsammans med en snygg skjorta, gärna svart eller vit.


Grå kavaj med svart kantband, 599 kr, och jeans 399 kr. Båda från H&M.


Svart kavaj i linneblandning, 499 kr, och jeans 399 kr. Båda från H&M.

Ghost dress


Superfin klänning med volangkjol och delvis transparent överdel från Vila. Denna lilla perfekta partystass finns bland annat hos Nelly för 399 kr. Tycker den andas lite Carrie i Sex and the City!

App-tips!

Ett hett samtalsämne på jobbet just nu är appar. Snyggaste. Mest funktionella. Coolaste. Eller helt enkelt, bästa. En solklar favorit hos mig just nu är Polarize. Med denna app kan du ta bilder i gammal skön polaroidkänsla. Och det bästa, du kan tagga bilden med valfri text. Rekommenderas! En annan app med nästan samma funktion är ShakeItPhoto. Skillnaden är att här växer bilden fram successivt, precis som med en riktig polaroidkamera.


Matt it is!


Matt make-up har varit en trend ett tag nu och med hjälp av detta fiffiga överlack från Make Up Store fövandlar du ditt vanliga nagellack till ett nytt lack med matt yta. Fiffigt och snyggt!

Vårkänsla

Detta uppslag i senaste numret av Damernas Värld gav verkligen vårkänslor, härligt! Fina ting i aprikos, korall och apelsinsorbet som de beskriver denna kulör. Jag fastnade särskilt för den söta klänning från Twist & Tango. Känns som en klockren vår/sommar/sensommarfavorit som kan användas till allt. Fin som den är eller i kombination med en jeans- eller skinnjacka.


Sporthelg!

Helgen går i idrottens tecken. Dock inte som utövare, utan som åskådare. Igår var det volleyboll och idag är det dags för innebandy. Ska för första gången se Helsingborg spela hemma. Kul!

Uppdatering: Wow! Vilken nostalgitripp. Kändes som att vara tillbaka i Idrottshallen i Varberg under gymnasietiden och WIC-85 match. Samma typ av arena. Samma stämning. Trummor. Underhållande pausunderhålllning. Underbart! Dock slutade matchen inte så bra vilket naturligtvis var synd. Även om jag måste medge att mitt hjärta fortfarande klappar för WIC!

Ny favorit


Ny nagellacksfavorit är Mosaic blue från Mavala. Perfekt mörkt mörkblå nyans. Blir nästan som svart med en uns blått i. Totally love it. Extra plus för lång hållbarhet.

Keeper?

Min mamma har länge haft en hundtandsmönstrad kavaj. Och jag har alltid tyckt att den har varit mindre fin. Eller för att vara ärlig, ful...förlåt mamma! Igår så hände dock något. Jag skulle bara köpa några hårsnoddar men så hittade jag en liten kavaj som jag bara inte kunde motstå att prova. Och den var hundtandsmönstrad. Vad hände? Så vad säger ni, är det en keeper?


TGIF!



Äntligen fredag. Känns på något sätt extra skönt denna vecka. Har inte rikitgt varit min vecka hittills. Men nu är det fredag - tjoho! Har helt snöat in på David Guetta de senaste dagarna. Hans senaste skiva (som inte är särsklit ny längre, jag vet...) One Love är verkligen bra. Veckans fredagspepp blir därför med en av favvolåtarna just nu - Memories. Nu sparkar vi igång den här dagen!

Flott med blått


Snygg kappa från BZR i en härlig kleinblå nyans. Modellen är figursydd, har ståkrage och är dubbelknäppt med stora fina knappar. Dolda fickor i sidorna och slits bak. Kappan finns hos Ellos och kostar 2799 kr.

Fastkedjad


Coolt hårband med dragkedjeapplikation. Finns hos Kyss Johanna för 179 kr.


Fint från MJ



Finfina örhängen från Marc by Marc Jacobs Spring Summer 10 kollektion. Som alltid skapar MJ svåra habegär!

Reafynd från Asos

Jag kikar ofta på plagg hos Asos men har hittills aldrig beställt något. Vet inte riktigt varför det aldrig har blivit av. Pratade nyligen med en "Asos-veteran" och hon sa att det är mycket smidigt att handla därifrån - snabba leveranser och enkelt att returnera om något skulle bli fel. Nu pågår dessutom en riktigt bra rea så, why wait?


Söt klänning med volangnederkant. Finns i grått och svart, pris 210 kr.


Den perfekta klänningen



Spanade på denna underbart fina klänning från Malmöbaserade L'Ecole National på Revival Store igår. Modellen heter Cosimo, är i 100% merinoull och finns i svart, off-white samt en väldigt fin grön nyans. Den går även att beställa via L'Ecole Nationals hemsida, och priset är 1499 kr.

Butiktips

Har du vägarna förbi Helsingborg? Missa då inte att besöka den relativt nyöppnade butiken Revival Store på Bruksgatan 7. Både herr- och damkläder från en massa trevliga märken så som Samsøe & Samsøe, L'Ecole National och Velour. Helt klart värt ett besök!

Lappat och klart


Fina jeans med blommigt patchwork från Cheap Monday. Måste helt klart spanas in i butik snarast!

Fina ur

Adidas Candy SEK 795, Adidas - NELLY.COM Adidas Candy SEK 795, Adidas - NELLY.COM
Fina urverk från Adidas. Svart. Rund urtavla. Silver- eller guldkant. Hittade dem hos Nelly under herrsektionen men jag tycker gott att tjejer kan ha dem med. Ursnygga!

It's Friday!



2010's första fredagspepp - tjoho! En vecka in på det nya året och det känns helt ok än så länge. Konstaterade igår att det känns rätt skumt att skriva datum nu när vi gått in i ett nytt decennium. 100108. Vaddå? Är det ett telefonnummer? Ett tal? Nja...inte helt bekvämt ännu. Jag har därför tillfälligt gått över till att använda formatet 2010-01-08. Känns tryggare. Men som med allt annat, man vänjer väl sig snart! Årets första fredagspepp går i dansens tecken. En ny säsong av Let's Dance har premiär ikväll och som gammal dansfantast sitter jag självklart bänkad. Veckans pepp med Linda Sundblads specialskrivna låt Let's Dance. Fredag - nu kör vi!

Vårnytt från Morris


Snygg cardigan, 1299 kr, och skjorta, 999 kr hos Nelly.


Fin tröja, 1399 kr hos Nelly.


Stilig blazer med vinrött foder, 2999 kr hos Nelly.


Vårnytt från Vagabond

Söt ballerina i mocka. Finns i svart och grått. Pris 650 kr.


Söt ballerina i satin med en dekorativ rosett. Pris 500 kr.


Snygg sandal i skinn med dragkedja baktill. Finns i svart och mörkbrun. Pris 600 kr.


Game. Set. Match.



Tennissäsongen är igång igen efter ett kortare juluppehåll, och jag är oerhört laddad. Själva träningen börjar först nästa vecka men L och jag tjuvstartar med några pass redan denna vecka. Nu - dags för veckans andra pass!

Tips!

Fick ett tips idag om att P3 hade lagt upp vissa låtlistor som Spotifylistor. Här hittar du två olika listor - mest spelade i P3 2009 & bästa låtarna 2009 enligt P3. Mycket, mycket bra initiativ. Mer sådant tack!

The Garden Collection

Förvänta dig en blomsterexplosion på H&M till våren. Kollektionen The Garden Collection by H&M ligger helt rätt i tiden. Trädgårdskollektionen är nämligen tillverkad av ekologiska och återvunna material. Samtliga plagg har producerats av miljöanpassade material eller av återvunna PET-flaskor eller tygrester. Så här beskriver H&M de hållbara material som har använts till kollektionen:


Ekologisk bomull

Är bomull som har odlats utan användning av farliga kemikalier.
Ekologiskt linne
Är lin som har odlats utan användning av farliga kemikalier.
Återvunnen polyester
Är polyester som har tillverkats av PET-flaskor eller textilavfall.
Tencel
Silkesliknande, förnybart material som har tillverkats med minimerad miljöpåverkan.

Kollektionen innehåller en hel del godbitar så håll utkik i din H&M-butik den 25 mars.





Bilder: http://www.hmthegardencollection.com/welcome/


Fin klänning



Fin chiffongklänning från Monrow. Modellen är rak, plisserad upptill och har puffärm med resår i ärmslutet. Finns i två färgställningar och kan bland annat köpas här för 699 kr.

Härligt vinterlandskap

Var ute och gick en härlig långpromenad i det vackra vädert idag. Ett riktigt fint vinterlandskap, minus snö då...Sol, nästan ingen vind och elva minusgrader - härligt!


Årets första



2010-01-01 - Årets första dag. Härligt! Året inleddes med underbar brunch på Park, gillar verkligen det stället. Och självklart extra plus för det ypperligt trevliga sällskapet! Snart dags för middag hos mina kära gudföräldrar - trevligt!

RSS 2.0