Friday today!



Friday friday friday today - lovely as always! Veckans fredagspepp med låten som enligt min musikguru anses bli sommarens plåga Rap Das Armas med Cidinho & Doca. Ha en underbar dag!

Veckans vintips




NamnMonti Garbi Ripasso 
Land Italien
DistriktValpolicella
Alkoholhalt13,50%
FärgMörk, rödblå färg.
DoftKryddig, fruktig doft med inslag av fat, fikon, 
 mörka körsbär, lagerblad och choklad.
SmakKryddigt, fruktigt, smakrikt vin med inslag av fat, 
 fikon, mörka körsbär och choklad.
AnvändningServeras vid cirka 18°C till robusta rätter av lamm- eller nötkött.
Pris99 kr

   Fyllighet=9             Strävhet=8              Fruktsyra=9
Fyllighet       Strävhet        Fruktsyra



Källa: Systembolaget

Bemz + Marimekko

Bemz är företaget som säljer designade, tvättbara överdrag till IKEAs mest populära soffor och fåtöljer. Det finns tyger i massa olika färger och mönster, och även varianter designade av mer kända namn så som Stig Lindberg. Och idag var det premiär för en ny samarbetspartner - Marimekko. Ett ypperligt tillfälle att kombinera svensk och finsk design när den är som bäst!

 

Cool väska



Cool väska från franska Longchamp i canvas/linne med skinnhandtag. Trycket avbildar klassiska väskmodeller och väskan finns i 5 olika modeller. Kul att de driver med hela fenomenet it-väskor!

Blå drömmar



Bild: Net-a-porter

Underbart skir klänning från Marc by Marc Jacobs i 100% siden i kulören Parisian blue, helt lovely! Finns bland annat hos Net-a-porter för €385.

Veckans boktips



Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden. Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt. För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider. Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett.

Jag har dragit mig lite för att läsa denna bok. Många jag pratat med som har läst den har sagt jag borde inte ha läst den...Men jag är glad att jag äntligen har tagit mig i kragen och plöjt igenom denna guide om industrimatens moderna historia. Även om man inte behöver ändra om sina matvanor helt radikalt så får den en helt klart att tänka en extra gång när man handlar. Helt klart läsvärd.

Fler loppisfynd



Även dessa färggranna skålar fyndades på loppisturen igår. Kan man ana en viss förkärlek för färgat glas just nu?!

Lördagsnöje



Idag var C och jag på en loppistur på den skånska landsbygden, trevligt! Det var faktiskt några små guldkorn som fick följa med hem, bland annat 6 stycken dessertskålar av ovan modell - mycket nöjd!

Friday - again!

 

Veckans andra fredag och vad passar väl bättre än fredagspepp med Mando Diaos Gloria, riktigt bra låt. Ha en härlig fredag!

Veckans vintips




NamnGustave Lorentz Riesling Réserve 
Land Frankrike
DistriktAlsace
Alkoholhalt12,50%
FärgLjusgul färg.
DoftKryddig, aningen aromatisk, ungdomlig doft 
 med inslag av päron, honung och mandarin.
SmakTorr, ungdomlig, aningen aromatisk smak 
 med inslag av päron, äpplen, vingummi och citrus.
AnvändningServeras vid cirka 8°C till rätter av fisk och skaldjur.
Pris88 kr


  Sötma=2                Fyllighet=4                Fruktsyra=9
 Sötma          Fyllighet         Fruktsyra


Källa: Systembolaget

Onsdag - halvfredag!

 

Onsdag idag men ändå lite fredagskänsla i och med att det är Kristi himmelfärd imorgon vilket innebär ledigt, härligt! Kör en halvfredagspepp mitt i veckan med Moneybrothers senaste Born under a bad sign. Idag blir det AW på favvostället Helsing. Ha en underbar dag!

Marc på handleden - ja tack!


Finfint armband från Marc by Marc Jacobs. Finns bland annat hos eLuxury för $98.00.

Veckans boktips



Jens Lapidus debutroman Snabba cash är en av 2000-talets mest omtalade och sålda böcker. Nu kommer uppföljaren. Det är nya karaktärer, helt nya huvudpersoner. Men det är samma Stockholm, samma undre värld, samma bossar i toppen. Juggebossen Radovan härskar fortfarande. Och nu, i Aldrig fucka upp är det även snutarnas stad, de verkliga snutarnas verkliga stad.Det är initierat, detaljerat och skrämmande. Grymt trovärdigt. Med skoningslöst driv skildrar Jens Lapidus de kriminellas egen logik som ingen annan tidigare gjort. Vi vill ju helst att det ska vara svartvitt, de onda mot de goda, i Aldrig fucka upp är det inte så enkelt.

Jens Lapidus är otroligt duktig och hans uppföljare är fängslande, fruktansvärd och intressant på samma gång. Även om jag tyckte att den var väldigt bra så levde den inte riktigt upp till samma standard som Snabba cash, men ändå helt klart läsvärd.


Snygga heels


Bild: Modekungen.se

Snygga Balmain-inspirerade skor i mocka finns hos Modekungen.se för 849 kr.


Heja Norge!



Grattis till Norge idag - i dubbel bemärkelse. Syttende mai och seger i Eurovision Song Contest igår, härligt! Vet inte riktigt om jag kan säga att Norges bidrag framfört av Alexander Rybak tillhörde mina favoriter, men ändå jättekul för Norge. Så vifta med den norska flaggan idag för grannarna i väst!

En ny vän!


BIld: Twist & Tango

En ny vän ha flyttat in i min garderob. Har spanat på denna skjorta från Twist & Tango ett tag och igår slog jag till. Redan invigd med jeans till och ett svart bälte i midjan - är övertygad om att den kommer bli en ny favvis i garderoben.

Friday it is!



En lång väntan är över - the Sounds är tillbaka! Nya albumet Crossing The Rubicon släpps 3 juni, och vad passar väl bättre än att köra veckans fredagspepp med senaste singeln. Have a lovely day!

Veckans vintips




NamnAlamos Selección Malbec Merlot 
Land Argentina
DistriktMendoza
Alkoholhalt13,50%
FärgMörk, blåröd färg.
DoftUngdomlig, mycket fruktig doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, 
 plommon, viol, muskot och mörk choklad.
SmakSmakrikt, mycket fruktigt vin med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, viol,
 plommon, muskot och mörk choklad.
AnvändningServeras vid cirka 18°C till grillade rätter av lamm- eller nötkött.
Pris99 kr

   Fyllighet=9               Strävhet=9                Fruktsyra=9
Fyllighet         Strävhet         Fruktsyra


Källa: Systembolaget

Prima ballerina



Man kan aldrig få för många skor, och särskilt inte för många ballerinas. Den klassiska modell från franska Repetto finns bland annat hos La Redoute för 1599kr.

Brödtips från Leila



Bakade ovan bröd igår efter recept av Leila Lindholm. Kan mycket varmt rekommendera det! Enligt Leila kan man dessutom variera receptet, exempelvis med nötter som mandel, valnötter eller pekannötter eller rårörda lingon eller torkad frukt. Mums!

Turbosnabb filmjölkslimpa - 1 limpa

4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl torkade aprikoser eller fikon
1 dl hasselnötter
1 dl russin
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrö
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor

Havregryn

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda filmjölk och sirap i en bunke.
3. Hacka frukten och hasselnötterna mycket grovt, blanda med russinen och alla de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken.
4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
5. Fyll formen med smet, strö över lite havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.

Snyggt till håret



Spanade in dessa snygga diadem i ett skyltfönster idag. Skapade habegär! Extra plus för snygg skyltning tillsammans med en av Kusmi Tea:s finfina burkar.

Gångfest!




Idag är det så äntligen dags för vårens motionshöjdpunkt - TappaVarvet. Det är Tappa.se som är arrangör för denna vandringsfest som äger rum i Varberg. Det finns tre olika rundor att välja på - 3, 5 eller 7 timmar, och efter målgång blir det after walk. Ser mycket fram emot dagens arrangemang!

It's Friday again!

 

Wow, fredag igen. Även denna vecka har gått sanslöst fort. Fredag innebär självfallet fredagspepp, denna vecka i form av David Guettas Delirious. Ha en underbar dag!

Nyhet från Tritoni


Bild: Tritoni

Ny snygging från Tritoni - Green Brazil. Den blir din för 995kr.

Veckans vintips




NamnRotari Rosé
LandItalien
DistriktTrentino
Alkoholhalt 12,50%
FärgLjus, korallrosa färg.
DoftDiskret, fruktig doft med inslag av kex, smultron och röda vinbär.
SmakTorr, fruktig smak med inslag av kex, röda vinbär och smultron.
AnvändningServeras vid 8-10°C som aperitif eller till sallad och kycklingrätter.

  Sötma=1                Fyllighet=4                Fruktsyra=9
Sötma           Fyllighet          Fruktsyra


Källa: Systembolaget

Skepp ohoj!




Bild: KappAhl

Härlig marin sommarklänning från KappAhl för 249kr, vilket fynd!

The Outnet.com



För några veckor sedan lanserade grundarna bakom succésajten NET-A-PORTER en ny sajt, Outnet.com. Outnet.com kallar sin verksamhet för chic-onomics, och är som en billigare variant av NET-A-PORTER. Även om sakerna är ganska dyra även här, finns det ändå en chans att fynda. Plus för snygg sajt!

Veckans boktips - ljudbok



Det är vinter i början av 2000-talet. En äldre man stiger upp ur en vak och upptäcker att det står en kvinna med en rullator ute på isen.

Så börjar historien om Fredrik och Harriet. En gång för många år sedan var de djupt förälskade. Nu lever Fredrik på en ö i yttersta havsbandet i en stor tystnad, omgiven av sin hund och katt, med en myrstack i vardagsrummet. Ett ödestigert misstag har gjort honom till en skygg ensling. Harriet kräver att han ska infria det löfte han en gång gav henne. Tillsammans ger de sig ut på en omvälvande resa.

Italienska skor
av Henning Mankell är mycket bra. Det är en roman där döden och smärtan finns med lika mycket som glädjen och livslusten. Jag har haft lite svårt för ljudböcker tidigare men under en lång bilresa i helgen var det ett perfekt sällskap - timmarna flög iväg. Kan starkt rekommendera både själva boken och formatet.


Friday it is!



Fredag och 1 maj idag - härligt! 1 maj innebär naturligtvis majning. Det har kommit till min kännedom att majning inte är vida känt utan verkar vara ett mycket lokalt fenomen. Att maja innebär att man ger sig ut på utflykt, gärna på cykel, och har picknick. Ett mycket viktigt traditionsenligt innehåll i picknickkorgen är godis. Veckans fredagspepp denna 1 maj är Fibes, Oh Fibes! nya singel Love Child - äntligen är de tillbaka. Ha en lovely day!

RSS 2.0