Dags för en ny färg?

Ett säkert vårtecken brukar vara Conversepremiären. Känner att jag verkligen längtar dit. Börjar bli trött på vinterskor och stövlar. Jag vill ha sneakers, ballerinas och sandaler. Nu. Funderar på att utöka min Conversefamilj med en ny färg. Är riktigt sugen på denna blå variant. Snygg till både jeans och ljusa chinos.




Ny favorit

Lyckades komma över några plagg från H&M's senaste designsamarbete med Sonia Rykiel, bland annat denna fina halsduk som invigdes idag. Är redan övertygad om att den kommer bli en ny favorit.


Dagens fynd

Var en sväng på bokrean idag och fyndade då denna vackra bok. Författare är Damernas Världs modechef Martina Bonnier och titeln är mycket passande Fashionista. Ser fram emot intressant läsning!


Vår?

Mycket av snön har försvunnit de senaste dagarna och hoppet om att våren skall komma någon gång växer. Det är ju trots allt 1 mars på måndag och då börjar ju våren officiellt. Härlig inspiration från H&M. Scarfen ser verkligen jättefint ut. Tyvärr är den slutsåld online men kanske finns den kvar i butik?


C'est Vendredi!



Oh la la, c'est Vendredi. Veckans pepp med Charlotte Gainsbourgs Heaven Can Wait. Fredag - nu kör vi!

Avokadohummus



Hummus brukar inte tillhöra mina favoriter men denna variant med avokado var verkligen jättegod! Receptet, som är för 6 personer, kommer från Leila Lindholms kokbok Leilas middagstips.

1 burk [400g] kikärtor
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
½ tsk salt
svartpeppar från kvarn
saft av ½ citron
½ dl olivolja
2 avokado

1. Mixa kikärtor, vitlök, kryddor och citronsaft i en mixer.
2. Tillsätt oljan i en fin stråle.
3. Mixa i avokadon.

Praktisk hylla



Att hitta ett snyggt nattduksbord kan vara svårt. Men vem säger att det måste vara ett bord? Denna hylla är ett perfekt alternativ. Hyllan är tillverkad i stål, är magnetisk och har perkeft storlek, B25 x H33 x D23 cm. Hyllan, som är designad av Anne Linde, kommer från Linde & Sandström, finns i 7 färger och kan beställas hos Urban Living för 880 kr.

Fint med nitar

Fint armband i beige med guldnitar från KappAhl, pris 69,50 kr.


Enkelt & snyggt



Från Muuto kommer den snygga lampan E27 Socket Lamp som är designad av Mattias Ståhlbom. Lampan är tillverkad i silikon, finns i 5 färger och kostar 595 kr hos Urban Design.

Post the American way


Snygg galvaniserad brevlåda i klassisk amerikansk stil med en pinne man fäller ut när det finns post i lådan. Finns hos Urban Living och kostar 1 155 kr.

Randig vår

Ränderna hänger med ett tag till, härligt! Fin storrandig klänning från Filippa K. Är övertygad om att den skulle stortrivas i min garderob!


Snökaos

Snön har fullkomligt vräkt ner i Varberg i helgen. Det har i princip snöat från i fredags kväll tills natten till idag. Och vilka mängder som har kommit! Det känns snarare som att vara i fjällen eller alperna än på västkusten. Jag har nog aldrig sett så mycket snö i lilla Varberg!








Street food to go



I fredags skulle vi äta en snabb lunch på Centralen i Stockholm innan vidare på möte, och då sprang vi på Street Food. Mycket trevlig snabbmatsrestaurang! Recepten är framtagna av Marcus Samuelsson och du kan bland annat äta wraps, nudlar eller hamburgare. Kan varmt rekommenderas!

Friday it is!



Dags igen för en av veckans bästa dagar - fredag! Premiär för en nyhet på jobbet idag. Finfredag. Vi har bestämt oss för att inför motsatsen till casual Friday. Skoj! Missar dock premiären då jag åker till Stockholm över dagen. Sen blir det helghäng i Varberg. Nu sparkar vi igång den här dagen!

Nybäddat

  

Två av mina favoritmönster, Hetkiä/Moments och Kaiku, från Marimekko finns nu även som påslakan. Säljs bland annat hos Design Online för 895 kr.


Sportfrossa

Vilken vecka det har varit! Helt underbart att kunna följa tävlingarna såpass mycket på kvällarna. Varför kan det inte vara OS lite oftare? Kom igen nu Anja och Ferry!


Vårnytt från SthlmDG - herr

Fina vårnyheter från SthlmDG även för herrar. Gillar de rutiga tygskorna samt den multifärgade seglarskon särskilt mycket!


Vårnytt från SthlmDG



Fina vårnyheter från SthlmDG. Säljs bland annat hos Håkanssons i Helsingborg.

Onsdagsdepp med Caj

Ibland är det tungt...riktigt jävla tungt. Livet suger i största allmänhet och orsaken till detta sinnesstadie kan vara många. Idioterna på jobbet, partnern som"inte förstår en" eller den plötsliga insikten att man själv har betett sig som en riktig åsna (under lång tid eller vid ett specifikt tillfälle). Det sista exemplet är antagligen det som gör mest ont...när insiktens slägga dammar till ens skallen med våldsam kraft då brukar mönstret vara givet: ett desperat letande efter förnekelsens skyddande vrå, men letandet är alltid förgäves...insikten hittar en alltid...och det gör ont. Riktigt ont.

Då brukar magkrampen sätta in och uttryck som "satan, hur kunde jag vara så dum och under så lång tid" och "varför i helvete sa ingen något" börjar snurra runt i skallen. Fördelen med dessa frågor är att svaren är enkla och oftast givna, iallafall för omgivningen...Man har inte lyssnat och har man det så har man inte velat förstå. Detta kan vid första anblick tyckas vara ett typiskt manligt problem men nej, så är icke fallet. Män är bara sämre på att hålla färgen när man blir avslöjad medan kvinnan då tar till sitt speciella vapen, tårarna. Och som vanligt är då mannen torsk eftersom vapnet mot kvinnans tårar fortfarande, trots 5000 år av manlig forskning ej är upptäckt.

Då är det dags att gå vidare och börja jobba med lösningar istället. Vi män brukar ofta börja med att testa universalmedicinen sprit...vilket nästa alltid är ett stort misstag, då mannen under spritens påverkan väldigt ofta gör nya misstag och som med lite "tur" kan generera en ågren större än den som man försökte dränka från första början. Det är då man får bita ihop och börja kämpa (kvinnan brukar ofta i detta skede fortfarande leta efter sin förnekelselåda förblindad av tårar).

En bra start kan då vara att i lugn och ro koncentrera sig på att enbart må riktigt jävla dåligt.  Att få vältra sig i elende, låta demonerna leka fritt och ångesten fullkomligt dränka en. Att lägga sig i soffan, släcka ljuset och sätta på riktigt bra "depparmusik" på stereon och bara lyssna några riktigt smärfulla låtar är en alldeles utmärkt medicin. När man senare reser sig upp så är man starkare eftersom insikten om att det finns andra som har det värre stärker och man har fått perspektiv på det egna elendet.

Varför inte testa? Och börja då gärna med att lyssna då Caj Karlssons "Medan MonaLisa flinar"...Caj har förresten gjort tillräckligt med "depparlåtar" för att täcka upp en normal livslängd hos en normaldeppad man (kvinnan letar fortfarande...och alla näsdukar är slut).

//R.


Sonia Rykiel pour H&M



På lördag är det så dags för Sonia Rykiels andra kollektion för H&M. Denna gång består kollektionen av fina stickade plagg och mycket ränder. Plaggen kommer att säljas i vissa utvalda butiker samt online - absolut läge att köa på lördag!

Här är några av mina favoriter.


Tröja 299 kr


Klänning 399 kr


Leggings 199 kr


Kavaj 599 kr


Tights 99 kr



Kjol 249 kr


Halsduk 199 kr


Bilder: H&M


Kunglig glans

2010 och det är som alla vet dags för kungligt bröllop i Sverige igen. Året var 1976 då det begav sig senast, och liksom nu gavs det då ut en del produkter för att uppmärksamma vigseln mellan Carl XVI Gustaf och Silvia Sommerlath. Bland annat dessa tjusiga tallrikar som jag idag fyndade på loppis. Den vänstra tallriken är en minnestallrik för förlovningen mellan Carl Gustaf och Silvia 12-13 mars 1976, och är utgiven som en hyllning till bröllopet försommaren 1976. Den högra varianten heter Kungasommar och uppmärksammar kungaparets första sommar på Öland som nygifta. Denna tallrik är en gyllene minnestallrik som gavs ut i 2000 exemplar varav detta är nummer 1531.



Min samling består nu av tre tallrikar med kungligt motiv. Kanske kan det serveras prinsesstårta på dessa den 19 juni då jag givetvis kommer sitta bänkad i soffan och titta på vigseln mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.

Celebration!



Happy anniversary! Bloggen firar 1 år idag. Jag kan knappt fatta att det har gått ett år sedan jag gjorde mitt första blogginlägg. Vill passa på att tacka mina trogna läsare och påhejare. Jag ska villigt erkänna att jag den senaste tiden varit lite tveksam till bloggens vara eller icke-vara, men jag har nu bestämt mig för att köra på ett tag till. Hoppas du hänger med!

It's Friday!



Wow, fredag igen. Mycket efterlängtad. Fredag denna vecka innebär finbesök från storstaden. Såå trevligt! Fredagspepp med Miike Snow's Black and Blue. Fredag - nu kör vi!

Ny godisförvaring

När jag var och handlade i lördags såg jag en nyhet vid godishyllan. Har förstått att produkten inte är helt ny, men i mina ögon är den det. Istället för att köpa lösgodis i en vanlig papperpåse kan man nu packa sitt godis i denna söta burk. Just i lördags var det faktiskt burken som avgjorde valet mellan godis och popcorn. Helt enkelt oemotståndlig!


Fina presenter från MJ

För nån vecka sen var min vän M i London och mitt under en stressig jobbdag dyker ett underbart sms upp: "Marc Jacobs butiken :-D Några shoppingönskemål?" Väldigt omtänksamt! Och självklart kunde jag inte tacka nej till ett sådant generöst erbjudande. Tack snälla M för de superfina presenterna!



1. Nyckelring i turkos  2. Guldskärp som matchar min nya klocka finfint!  3. Ringar med texterna Tibi In Omne Tempus - For you forever och Datum Amore Ad Defend - Given in love for protection

 


Mumin-love!

Denna fina burk med Lilla My såg jag hemma hos C i helgen. Kärlek vid första ögonkastet!


Dagens outfit...

Småblommigt och vårigt. Fick denna underbart söta kjol av C, love it! Blommigt, volanger och skira färger - kan det bli bättre? Tack bästa C!


Le weekend!



C'est vendredi, oh la la! Känns nästan som om helgen började redan igår i och med en mycket trevlig after work. Idag blir det Varberg för vidare färd till Göteborg imorgon. Ska bli mycket kul att återse vännerna där. Nu sparkar vi igång den här fredagen!

JC + Stylein

Ja! Det har blivit dags för JC att starta med designsamarbeten. De designers JC samarbetar med ska ha en lokal och historisk koppling till JC. Först ut är Stylein. Kollektionen består av tre klänningar i tre färgställningar; svart, vit och korall samt en kofta i svart respektive vit. Finns i butik i april.




Puderdröm

 

Underbart vacker klänning i en rosa/puderaktig ton. Fin metalldetalj i ryggen som drar ihop klänningen och ger den fint fall. Puderdrömmen kommer från Dagmar och finns bland annat hos Nelly för 2195kr.


Ett tidigt vårtecken


Tulpaner känns som ett tidigt vårtecken. Ett välbehövligt sådant i denna vinterkyla. Den fina vasen är arvegods från mormor och morfar. Tack!

RSS 2.0