En sommardröm

Fedri Multi Dress SEK 899, Pepe Jeans - NELLY.COM
Bild: Nelly

Snygg klänning i 100% silke från Pepe Jeans i härlig mönster bestående av palmblad och blommor. Finns bland annat att beställa från Nelly för 899 kr.

Filmrapport



Nu hemma igen efter biobesöket. Filmen var underhållande men ingen måste-se-på-bio film direkt, men helt klart sevärd!

Shop til you drop...



Ikväll blir det bio - En shopaholics bekännelse som är baserad på Sophie Kinsellas bok som kom för ett par år sedan. Ska bli spännande! Räknar med en hel del snygga kläder, skor och väskor. Men nu - promenad till jobbet. Ha en bra dag!

Veckans boktips



Tre kvinnor. Tre öden. I ett idylliskt villaområde utanför småstaden Sävesta bos Ellinor, Nina och Miriam - tre kvinnor i olika åldrar och olika skeden i livet. Man får följa de tre grannkvinnornas olika liv och hur ödet gör så att deras vägar korsas. En trevlig och välskriven feelgood-roman av duktiga Kajsa Ingemarsson.

Min müsli


Saltå Kvarn har lanserat en sida där man kan beställa sin egen müsliblandning där alla ingredienser är biodynamiska eller ekologiska. Börjar med att välja müslibas för att därefter välja mellan ett 60-tal ingredienser med allt från frön och nötter till frukt och bär. Müslin packas sedan och levereras med posten inom 3-5 dagar. Kul idé!

Premiär!



Härligt härligt vårväder idag med klarblå himmel och strålande sol. Alltså helt perfekta förhållanden för årets premiärsvingar på driving rangen. Blir även ett besök i den ombyggda shopen som har Grand Opening i helgen, spännande!

Earth Hour - varje lampa räknas



Gör som Arla och släck ljuset under Earth Hour ikväll kl.20.30-21.30. Genom att göra det hjälper du till att skapa engagemang kring klimatfrågan samt skicka en stark signal till världens beslutsfattare att de ska förhandla fram ett rättvist och kraftfullt avtal vid FNs klimatförhandlingar i Köpenhamn i december 2009. Ju fler som deltar i Earth Hour och släcker ljuset, desto starkare blir symbolhandlingen. Så vad väntar du på, släck ljuset!


Varför bara 1 dag?



Varför begränsa våffelfirandet till bara en dag? Hade inte våffelveckan vart bättre?! Firade denna underbara produkt även idag, våfflor är helt klart underskattat!

Unnamei - unna dig!

Magbag svart
Bild: Unnamei Eco Living

Hittade den snygga tidskriftssamlaren Magbag hos Unnamei Eco Living. Den kommer från Maze Int och är designad av Malin Lundmark. Finns att beställa i Unnameis webshop för 680kr.

The tennissko


Bild: Nilson

Klassiska Adidas Stan Smith är snygg för killar i år tillsammans med ett par jeans eller chinos. Finns bland annat hos Nilson för 699 kr.

Friday it is!

 

Herregud, redan fredag igen! Kör veckans fredagspepp med The beat is rockin'. Extra plus för snygg video! Ha en härlig fredag!

Vasen med stort V

  
Bilder: Iittala

Alvar Aalto vasen från Iittala är en riktig designklassiker som aldrig blir omodern. Den finns i otaliga färger och storlekar, och har många användningsområden. En riktig ikon!

Hypercool!

    
Bilder: Acne

Acnes sandal Hyperthermia är riktig snygg! Finns i svart och beige och kostar 1 995 kr.

Fira med en våffla!



Marie bebådelsedag/vårfrudagen markerar slutet på vintern och början på våren, och har firats ända sedan 600-talet. Att dagen numera i folkmun kallas våffeldagen är tack vare en ordförvrängning av vårfrudagen. Så varför inte fira våren med en våffla?

DEMO - Design & Mode



Jag köpte senaste numret av Demo - tidskriften för dig som älskar mode och design igår, och jag kan verkligen rekommendera den. Bra blandning av mode & design, snygga bilder och intressanta reportage. Check it out!

Happy Hats



Bild: Kyss Johanna

Snygga örhängen från TIMI finns hos Kyss Johanna för 349 kr.


Veckans boktips



I denna bok av supermodellen Alek Wek får man följa hur Alek och hennes familj flyr inbördeskriget i Sudan till fots, och till slut hamnar i London. Vid 19 års ålder blir Alek upptäckt på en gatumarknad i London och hennes liv förändras totalt. Hennes karriär från ung modell till internationell supermodell blev än mer uppmärksammad på grund av hennes exotiska utseende. Mycket läsvärd!


Cool reklam

 

Det är inte ofta jag väljer att kolla på reklam på tv men H&M:s senaste reklamkampanj får mig att göra ett undantag, den versionen som går nu är verkligen jättecool! Filmen är regisserad av Johan Renck och medverkar gör Vincent Gallo och supermodellen Eva Herzigova. Check it out!

Inspiration


BIld: Filippa K

Snygg avslappnad sommarinspiration från Filippa K.

Spring it is!



Säkert vårtecken från Göteborg idag - fina solgula krokus skådades under promenad idag!

Årets första...



...kaffe i solen intogs idag i ett vårigt Göteborg, härligt! Dagen har bestått av shoppingtur på stan, sushilunch och sedan promenad på Safjället. Kul att vara i stan igen, och att hänga med E & M! Ikväll blir det middag och sen en sväng ut i Göteborgs nattliv.


Tjoho, it's Friday again!



Fredagspepp med underbara Viva la Vida med Coldplay. I eftermiddag åker jag på ett mycket efterlängtat besök till Göteborg och vännerna E & M. Ska bli så kul! Ha en fantastisk fredag!

Äntligen!



Ikväll var jag äntligen och såg den mycket efterlängtade Män som hatat kvinnor, och jag blev verkligen inte besviken. Mycket mycket bra film! Kan verkligen rekommendera den. Och till er som inte har läst böckerna ännu kan jag bara säga, gör det! Ni har en oerhörd spännande läsning framför er. Ser nu fram emot de resterande två filmerna!

Snyggt till datorn



Bild: ORDNING&REDA

Snygga laptopcase i neopren från ORDNING&REDA. Finns i massa olika färger och material. Priserna ligger mellan 300-350 kr.

Lalalala lalalala...



I helgen åker jag till Göteborg och hälsar på några goda vänner. Laddar upp med denna vackra låt om den härliga staden så länge. Ha en bra dag!

Lovely dress

Image of Ruffle Sleeve Dress with Lace Image of Ruffle Sleeve Dress with Lace

Bilder: Lipsy

Snygg cremefärgad klänning med svarta spetsdetaljer från brittiska Lipsy.

The only Moss


Bild: KyssJohanna

Underbart coola Kate Moss halsbandet "The only "Moss" in our Woods" designat av Alex and Chloe finns hos Kyss Johanna. Finns i både guld, silver och brons och kostar 495kr.

Veckans boktips

I denna ljuva sommartid

Bild: Adlibris

En tidig sommarmorgon skjuts en gotländsk snickare och småbarnsfar kallblodigt ihjäl under sin joggingrunda vid Sudersands badstrand uppe på Fårö. Mordet sker alldeles intill den campingplats där offret semestrat med sin familj och det väcker stor uppståndelse, både bland turister och Fåröbor. Vad får någon att begå detta brott som mest liknar en avrättning på den fridfulla stranden?

En bra, spännande deckare av duktiga Mari Jungstedt. Helt klart läsvärd!

Bra design

Barncancerfonden T-Shirt SEK 499, Louise Mehl - NELLY.COM
Bild: Nelly

Denna t-shirt är designad av Louise Mehl och trycket är tecknat av barnen på Rigshospitalets barncanceravdelning, Köpenhamn. Allt överskott av försäljningen går oavkortat till barncancerfonden. Snygg och bra design!

Porto - obegripligt ord i svenska språket




Jag skulle skicka ett litet paket idag till en viss ung herre, och travade glad i hågen iväg till närmsta affär för att införskaffa frimärken. Väl inne i butiken går jag fram till kassa och följande dialog utspelar sig mellan mig och kassörskan som är i 20-25 års åldern:
- Jag skulle vilja ha porto till detta paketet.
- Va? Du vill vad?
- Jag skulle vilja köpa porto till detta paketet.
- Alltså nu förstår jag inte riktigt vad du menar....
- Ja, alltså jag behöver köpa frimärken för att kunna skicka paketet.
- Jaha! Inrikes? Jag antar att det räcker med ett frimärke...
-Nej, det tror jag inte. Du kan inte väga det och titta i portotabellen?
- ??? Jag kallar på hjälp nu.

Kärt återseende!

Det var ett kärt återseende med min gamla studentstad Lund igår. Varma vårvinder (hela 10 grader!!), många fina butiker och dröser av studenter överallt, härligt! Lyckades fånga en av mina favoritbyggnader i stan på bild, härligt gathus i typisk lundensisk anda. Tyckte mycket om att gå förbi det när jag bodde i stan!


Cirkusen är över...

...för denna gången iallafall. Vet inte riktigt vad jag ska säga om resultatet...hade kanske hoppats mer på Alcazar eller Måns men tror ändå att Malena kan ha en chans i Moskva. Och jag är glad, för jag vann vår vadslagning! Bästa låten (och framträdandet...) om man inte ska tänka på våra fortsatta chanser i tävlingen stod ändå Caroline af Ugglas för, riktigt bra låt!


Mina drömmars stad



Eller nja...jag klassar den nog snarare som min studentstad. Idag bär det nämligen av till Lund. Ska bli mycket kul att återse min kära gamla studentstad! Härligt vårväder idag denna lördag. Blå himmel, fågelsång och lite lite värme i luften. Kan det vara så att våren har kommit på allvar till Skåne? Hoppas det!

Ögongodis...

Marc by Marc Jacobs Maggie stripe knit jacket
Bild: Net-a-porter

Underbar stickad kavaj från Marc by Marc Jacobs. Såg den på Spirit idag och den är till och med ändå snyggare i verkligheten! Dock lite väl pricy...finns på Net-a-porter.com för €385.

TGIF




Fredagspepp med en av mina favvolåtar just nu. Så underbart med fredag idag, helt klart en av veckans bästa dagar...om inte den allra bästa! Ha en fantastisk dag!

Chino love!

Girl Chino SEK 399, Cheap Monday - NELLY.COM  Girl Chino SEK 399, Cheap Monday - NELLY.COM
Bilder: Nelly

Cheap Monday's Girl Chino ser riktigt snygga ut! Klassisk chino i lite kortare modell med sidofickor fram och dolda fickor bak, pris 399kr. Snyggt med höga klackar till! Finns att beställa hos Nelly.

Red love for men




Bild: Nilson

Snygg sneaker för killar från New Balance. Finns bland annat hos Nilson för 799kr.

Alphabet Shopper


Shop Bags


Bild: Urban Outfitters

Snyggaste tygkassen just nu finns hos Urban Outfitters. 100% bomull, långa handtag och kan tvättas i maskin. Möjligt tryck är valfri bokstav mellan A & V. Vilken är din favorit?

Mer coola bågar

       
        Ray-Ban CATS 1000 Yellow Fluorescent        Ray-Ban CATS 1000 Dark Violet

        Ray-Ban CATS 1000 Dark Lilac         Ray-Ban CATS 5000 Azure Fluorescent
 
        Ray-Ban CATS 5000 Shiny Black         Ray-Ban CATS 5000 Shiny Dark Cyclamen

Bilder: Sunglasses Shop

  
Två gamla åttitalsmodeller har gjort comeback hos Ray Ban, Cats 1000 och Cats 5000. Hur underbara som helst -  finns i mänger av härliga färger!

Grafisk excellence



Olle Eksell (1918-2007) arbetade som illustratör, reklammakare och utställningsarkitekt, och blev känd som förnyare av den grafiska brukskonsten under 1950-talet. Han var en av de första att arbeta med corporate identity, företagslogotyper och grafisk profil, och mest känd är han troligen för designen av Mazettis ögonkakao. Designen har senare blivit förflyttad till affisch och kan köpas på Form/Design Center i Malmö.


The gladiator



Bild: Nilson

Gladiatorsandaltrenden verkar hålla i sig även i år, och det finns en hel del snyggt att välja på. Ovan variant kommer från Vagabond och finns i brunt och svart, pris 600kr.

Coola bågar


Bild: Cityoptik

Supersnygga solglasögon från Prada. Modellen heter S17 och är en unisexmodell.

Veckans boktips

Jenny S   Matilde   Åse
Bilder: Adlibris

Sveriges bästa chiclitförfattare enligt mig är Denise Rudberg. I hennes triologi Jenny S, Matilde och Åse får vi följa den dekadenta överklassen i Stockholm. Berättelserna och personerna vävs samman i de tre böckerna, och knyts ihop i den sista boken Åse. Böckerna är lättlästa och underhållande, och man kan bara inte lägga dem ifrån sig. Perfekt semesterläsning!

Hur kunde jag glömma?



Jag hörde White flag med Dido härromdagen när jag satt i bilen och kom på mig själv med att glatt skråla med. Jag hade helt glömt bort hur otroligt bra denna låt är. Wonderful!

Härlig söndag!

Restaurang/Park Aveny Cafe, Göteborg, Elite Park Avenue Hotel
Bild: Elite, Park Aveny Café

Härlig söndag med brunch på Park i Göteborg med bästa C. Kan verkligen rekommendera brunchen på Park, helt oslagbar! Gediget utbud med allt från gott bröd, croissanter, massa pålägg, sill, lax, sallader, carpaccio, äggröra, bacon med mera, med mera. Och underbart dessertbord med brownies, chokladmousse och massa färsk frukt. Lovely!

En sommardröm?


Bild: Twist&Tango

Underbar sommarklänning från Twist&Tango, hur snygg som helst tillsammans med en jeansjacka!

Riktigt snyggt omslag

Jag läser supermodellen Alek Weks självbiografi just nu. Vilken historia! Uppvuxen i Sudan, tvingas fly när inbördeskriget bryter ut när hon är knappt 10 år. Vid 16 års ålder lyckas Alek lämna Sudan för att åka till sin syster i London. Där går hon i skola, och en dag när hon promenerar i en park blir hon upptäckt av en modellscout. Man får följa hennes karriär, och i ett avsnitt berättar hon om hur hon hamnde på sitt första omslag. Året var 1997 och fotografen Gilles Bensimon var kreativ chef på amerikanska Elle, som på den tiden låg i täten för mode. De hade samarbetat länge men Alek hade fortfarande inte prytt något omslag. Ett omslag innebär att man verkligen har slagit igenom och leder till många jobb. Marknadsförarna var dock på denna tiden rädda för att placera mörkhyade modeller på omslagen till modetidningar, då undersökningar visade att folk inte köpte tidningarna om omslagsflickan inte var vit och hade traditionella amerikanska drag. Till slut bestämde de sig dock för att chansa. Iklädd en vit Armanijacka hamnde Alek så på sitt första omslag, och det numret av Elle sålde mängder.


                                    

Nyshoppat!


Bild: Gant

Är i Varberg över helgen, och har precis avslutat en shoppingtur med tillhörande lunch på stan, mycket trevligt! Dagens shoppingfynd blev ovan skjorta från Gant. Tack J för tipset!

Dags för ett nyförvärv?

Jag har snart haft min älskade svarta Tritoniklocka i två år. Även om den fortfarande är mig mycket kär, är jag sugen på att köpa en ny variant som komplement. Finns dock alldeles för många snygga varinter att välja på...

  
  
Bilder: Tritoni
   

Underbar lördagsfrukost!



FInns det något bättre än helgfrukost? Kaffe, färskt bröd, massa gott pålägg, ägg och färskpressad juice. Med hjälp av denna fantastiska mojäng kan man tillreda vilken juice man än önskar. En favorit just nu är äpple, morot och ingefära.

Helginspiration - för killar!


Bild: Morris

Härlig vårinspiration för killar, underbart med så mycket färg. Preppy, preppy, preppy!

Inspiration inför helgen

fullsize
Bild: Odd Molly

Underbar helginspiration i form av klänning från Odd Molly. Veckans sista arbetsdag idag vilket är lika med fredagsmys, veckans höjdpunkt! Ha en trevlig fredag!

Helsingborgs bästa?


BIld: Helsing Bar & Matsalar

Afterwork på bästa stället i Helsingborg just nu, Helsing Bar & Matsalar. Club sandwich, rött vin och trevliga kollegor, kan det bli bättre en torsdagkväll? Mycket folk ute dessutom! Kan verkligen rekommendera Helsing, bra mat och trevlig miljö. 


AW



Redan torsdag idag, veckorna går så sjukt snabbt just nu. Idag ska vi ha after work med jobbet, mycket trevligt initiativ! Jag skulle inte ha något emot att ha ovan outfit från H&M på mig, känns vårfräscht och lagom chict. Ha en underbar dag!

Nya Chanelikonen?



De senaste åren har Chanel lyckats lansera ett nagellack per säsong som blivit oerhört hajpat och uppnått något som nästan kan liknas med ikonstatus. Min favorit är fortfarande Black Satin, men även Blue Satin var snyggt. Årets måste-ha-nagellack verkar bli Vendetta, ett lila lack med skimrande effekt. Ser mycket snyggt ut!


Habegär!



Denna underbara väska från Marc by Marc Jacobs skapar svåra habegär, såå snygg!!


Vårinspiration!



Underbar inspiration från Benetton inför våren. Färg, färg, färg! Kulörta chinos, krispiga skjortor och underbara skärp. Nu - redo för ännu en fantastisk dag!


Härlig vårpromenad!

Det känns verkligen att våren är i antågande! Efter jobbet dag gick jag och L en härlig långpromenad, och det började inte skymma förrän vi vände hemåt igen. Underbart! Känns verkligen som om man är i stort behov av dagsljus just nu. Och liite varmare temperatur.


Bilden är från Stadsparken, Örebro. Stylish träd!


Bästa rouget



Bästa rouget just nu kommer från NARS. Det finns i drygt 25 olika nyanser, och både med och utan glitter. Hållbarheten är maximal och det är dessutom superdrygt. Enda nackdelen är att det inte säljs i Sverige...Så det gäller att passa på att bunkra när man befinner sig utanför Svedalas gränser!

COS



Om du har vägarna förbi Köpenhamn, missa inte att besöka butiken COS, Collection of Style, som är en del av H&M koncernen. Enligt H&M's hemsida skall COS kombinerar det tidlösa med det trendiga i en kollektion som innehåller uppdaterade basplagg, tidlösa klassiker och säsongens trender. Jag besökte butiken i Köpenhamn för första gången i höstas och gillade den skarpt. Mycket snygga plagg, lite mer dressat än vanliga H&M men för den delen inte tråkigt. Många traditionella plagg hade en lite tvist som en rynkning här och en dragkedja där. Även mycket snygga accessoarer. Väl värt ett besök!


Sneakerspremiär

Det sägs tydligen att mars är vårmånad...och är det vår så är det! Trots att det bara är den 3 mars är det dags för en mycket efterlängtad premiär. Sneakerspremiären. Så idag åker de älskade Conversen på till jobbet - underbart!


Svampen



Vattentornet Svampen i Örebro har verkligen en spännande retro design. Vattentornet invigdes i maj 1958, och är designat och konstruerat av Sune Lindström vid AB Vattenbyggnadsbyrån, Stockholm. Tornet är 58 meter högt och rymmer 9 miljoner liter vatten. Vattnet pumpas upp i Svampens hatt som fungerar som reservoar och tryckutjämnare för Örebros dricksvatten. Tydligen har Svampen även ett systertorn i Riyadh, Saudiarabien som är 33% större.

Veckans boktips




Linda Olsson debutroman 'nu vill jag sjunga dig milda sånger' är en oerhört stark bok. Historien handlar både om vänskap och kärlek, men även om hur man hanterar sorg, förlust och saknad. I en enslig by i Dalarna växer en stark vänskap fram mellan författaren Veronika, som kommit till byn för att skriva färdigt sin roman, och enstöringen Astrid. Oerhört vackert skrivit och mycket gripande.

Jokern vs Grodan (Grodman?) Boll



Killen är lite för kort för sin egen vikt (enligt honom själv - jag tycker han är perfekt)...men det är grymt snygg färg på byxorna!

En bild säger mer än 1000 ord...



Wow, så underbart initiativ! Lust att följa med på promenad? Promenera tillsammans lugnt och fint i egen takt i närområdet, kan det bli bättre? Dessutom valfritt om man vill ha stavar eller ej. Och glöm inte broddarna om det är halt. Bra för hälsan, så - promenera mera!

Styrbord eller barbord?

Eller betyder det ledigt eller upptaget kanske? Toaletten på Björnstugan i Örebro hade helt klart helgens snyggaste dörrhandtag. Extremt high-tech och såå effektivt på en nattklubb. Fram för mer onödig teknik!


Örebros snyggaste?

Om du har vägarna förbi Örebro så missa inte att besöka den mycket trevliga butiken kavalkad. En ypperlig antik & kuriosa butik med stoort utbud av porslin och glas. Snyggast var nästan butikens logga.


RSS 2.0