Mammas modell?




Abbey messenger bag från Gucci - kan denna modell i skinn vara något?


Klassisk och snygg

Snygg kuvertväska i klassiskt snitt från Gucci. Gillar att det bara är det lilla g:et i hörnet!


Sonia Rykiel för H&M



Idag offentliggjorde H&M sitt nästa designsamarbete - Sonia Rykiel. Det handlar om två olika kollektioner, den första släpps 5 december och består av underkläder samt accessoarer, och den andra kollektionen släpps 20 februari och består av ikoniska stickade plagg och lekfulla accessoarer för kvinnor och flickor i åldern 1,5 till 8 år.

Det franska modehuset Sonia Rykiel som grundades av ”the Queen of Knits” representerar en distinkt, modern och kaxig Paris-anda.

Ser fram emot detta samarbete något enormt - så spännande!

Ny vecka



Regnig och trist måndag - hade inte haft något emot att ha ovan outfit från Benetton idag för att pigga upp lite i gråsusket. Ha en bra dag!

Tjusigt


Denna finfina ring med en kristallprydd orm finns hos Kyss Johanna för 299kr.

Fredagsfin



Jag hade inte haft något emot att vara fredagsfin i denna klänning designad av Anna Sui för Target. Kollektionen innehåller många fina plagg och är starkt Gossip Girl influerad.

Fredag - igen!



Redan fredag igen, helt sanslöst. Hörde denna gamla hit härrom dagen och kunde inte motstå att utse den till veckans fredagspepp, helt obetalbar video. Ha en bra fredag!

Ny kärlek

Jag har fått en ny kärlek - min iPhone. Love it!


Säsongens modell?


Svart skinn, liten platå, smal hög klack - kan detta vara säsongens modell tro? Stöveln kommer från Nine West och finns hos Asos för 1500kr.

Färgglatt från Marc


Skinnarmband i härliga neonfärger finns hos Marc Jacobs - skapar svåra habegär. De säljs dessvärre bara i Marc by Marc Jacobs butiker. Ett tips är att göra ett stopp på Christian den IX Gade 5 nästa gång du besöker Köpenhamn.

Chanelfeber

Denna fina Chanelinspirerad kavaj finns hos Lindex - den blir din för 499kr.


Jimmy Choo for H&M



Den 14 november släpps Jimmy Choo's kollektion hos H&M, och av bilden att döma ser det verkligen lovande ut. Av kläderna är den grå klänningen min favvo so far - ser jättefin ut! Annars bjuds det naturligtvis på en hel del skor varav många högklackade, fina väskor och smycken och många festliga plagg. Mer detaljerade bilder finns att skåda här.

Goding



Underbart fin väska från Chloé. Modellen heter Heloise och finns i olika färger och material. Lovely!

It's Friday!



Fredag, fredag, fredag - underbart! Dubbelpepp idag, både fredagspepp och bröllopspepp, med underbara Loco in Acapulco. Nu sparkar vi igång denna härliga helg!

Leoparden är fångad


Jaktlyckan är total! Haffade denna finfina leopardmönstrade kofta idag på Lindex.

Norm 06

 

Den finfina lampan Norm 06 är formgiven av Simon Karkov för Normann Copenhagen. Den finns i tre storlekar: small Ø43 cm - medium Ø62 cm - large Ø85 cm. Du hittar den bland annat hos Design Online.


Fashion for him





Skjorta från Tommy Hilfiger Denim 819kr, blazer från Morris 2999kr, randig tröja med knappar på axeln i 100% ull från Mads Nørgaard 1399kr, bälte från Fred Perry 349kr, manchesterbyxor i rak modell från Morris 1199kr och sneakers från Tretorn 499kr. Allt finns att hitta hos Nelly.

Väskfynd


Denna fina väska med kedjedetaljer finns hos Lindex för 249 kr.

Nyförvärv?



Provade dessa bågar idag och blev helt såld. Svart plast och lite pilotbågefeeling - köpläge?

Idag gäller det!



Idag gäller det. Prestige på högsta nivå. Interna dubbelmästerskapet med kollegorna - nu kör vi!

Nya jeans?


Acne Hex Common



Acne Hex Le Bleu



Acne Hex Over



Snart snart snart...

Nedräkningen har börjat på allvar - på lördag smäller det! Då är det äntligen dags för L & P's bröllop, ska bli såå roligt! Bilden ovan är givetvis från Sex and the City filmen och klänningen är en underbar kreation från Vera Wang. Är helt övertygad om att L kommer vara minst lika slående på lördag!


Rökhuset



Snyggt va? Är själv oerhört nöjd med vad jag har åstakommit och har vandrat flera varv runt röken och bara njutit av mästerverket. Visserligen vet jag att det svåraste återstår, dörrarna och taket, men jag tar ett steg i taget. Har koll på hur dörrarna skall göras och sättas upp och taket får man klura på senare.

Min "blåställsmetod" fungerar fortfarande, kaffe och snus medan jag arbetar och en tallrik fil efter avslutat dagsverk. Ligger stadigt kring 79kg nu och har nu inte långt kvar till matchvikten från 1985 då man vältränad låg på 78kg. Frågan är ju om inte en ny karriär har börjat öppna sig...Personlig Viktväktar-Coach med blåställsmetoden som specialitet. Här kan det helt klart finnas pengar att hämta. Det går utmärkt för intresserade att höra av sig.

Jag och dottern har fått en ny favorit också, Anouk och "Nobodies wife" går för fullt i bilen och det är trevligt att höra att det fortfarande görs bra rock. Jag vet att den är minst 10 år gamnmal men iallafall...ny om man har 70-talet som referens.

//R.

ps. Grannen har sågat upp en al åt mig som ligger på tork. Al är ett måste vid all rökning - i alla fall i ett rökhus...


Prinsessring



Såå söt rosettring från Rachel Leigh. Finns hos Kyss Johanna för 465 kr.

CPH



Lördag, klarblå himmel och på väg till Köpenhamn - kan det bli bättre?! Ha en bra helg!

Såå underbara



Sprang på dessa fina italienska produkter ifrån Abbondio dag. Det är läsk i olika smaker - mint, tonic, grapefrukt & jordgubb, citron med flera. Designen är ju bara såå underbar! Kan man ha läskflaskor som prydnadsföremål? Ja, varför inte!



Helgfin



Underbart fin klänning från Odd Molly i färgen almost black. Passar utmärkt till både jobb som fest!

Fredag, fredag, fredag!



Herregud, redan fredag igen. Denna vecka fredagspepp med Sebastian Ingrosso - nu kör vi!

Tv-tips



Svt visar just nu en fransk dokumentärserie i fem delar om modehuset Chanel där vi får följa hur kläderna växer fram, hur modevisningarna förbereds och hur bland annat Karl Lagerfeldt skapar kläder. Helt klart sevärd!

Fina väggdekorationer

Dessa underbara väggdekorationer kommer från danska Ferm Living. De är självhäftande och resväskorna är 70x120 cm medan björkarna är 100x50 cm. De finns att köpa hos DesignOnline för 669 respektive 719 kr.


Rött är flott



Denna finfina plånbok från Marc by Marc Jacobs piggar upp inför det stundande höstmörkret.

Veckans boktips



Saudiarabien är ett av världens mest slutna samhällen. Med utgångspunkt från fyra unga saudiska kvinnors liv har Rajaa Alsanea skrivit en roman som ger röst åt en värld som är förbjuden att tala om.

Berättaren är en okänd ung kvinna i 20-årsåldern. Varje veckoslut berättar hon, likt en modern Sheherazade, en ny historia om sina fyra väninnors liv, som en kommentar till de oförrätter som de utsatts för i det saudiska samhället. Varje kapitel börjar med ett stycke poesi, en vers ur Koranen eller ett citat från någon populär sång som speglar kapitlets innehåll. Berättaren skickar också mejl via sin mejlinglista som berättar om nyheter från den arabiska världen, vilket ger en stark dokumentär känsla åt historien.

Kvinnorna heter Sadeem, Qamrah, Lamees och Mashael och studerar på universitetet i Riyadh. De är sammanlänkade av sin starka vänskap trots att de är ganska olika. Flickorna från Riyadh är en bok om unga människors obändiga tro på att saker och ting kan förändras till det bättre, oavsett i vilken del av världen man befinner sig.

En spännande och underhållande bok som ger en inblick i det slutna Saudiska samhället. Mycket läsvärd!

Skor, skor, skor...



Snygga boots från SthlmDG, 650 kr

 

Coola pumps från SthlmDG, 500 kr

Snygga boots för honom från SthlmDG, 1500 kr


Mockaboots för honom från SthlmDG, 1200 kr


Ny favorit i badrumsskåpet





Favoriten i badrumsskåpet just nu är detta ansiktsvatten från Clarins. Effektivt och med en underbar doft som av någon konstig anledning får mig att tänka på Frankrike. Ansiktsvattnet finns bland annat att köpa hos Eleven.se för 195kr.

Lördagsfin



Jag hade inte haft något emot att ha denna fina paljettkjol på kvällens kräftskiva. Kjolen finns hos Asos för 640kr.

Friday it is!


Redan fredag - kan knappt fatta att det är sant! I helgen vankas det kräftskiva hemma hos C, ska bli mycket trevligt! Men först ut i helgen är givetvis fredagspeppen - denna vecka med Erik Hassles Don't Bring Flowers. Så fredag - nu kör vi!


Mer stövelinspiration


 


Stövel från Scorett




Mockastövel från Bianco

Gårdagens snackis



Gårdagens största bloggsnackis var helt klart att inspelningen av Sex and the City 2 har börjat i New York. Filmen har premiär den 28 maj 2010 och kan du inte hålla dig tills dess så finns det bilder från inspelningen här. Jag längtar!

Barcelonafynd


Helgen i Barcelona var mycket lyckad! Vi hann med hur mycket som helst - sightseeing, shopping, stranden, trevliga restaurangbesök och nattklubbshäng. Känns som en ordentlig vitamininjektion nu inför hösten - härligt! Blev några shoppingfynd som fick följa med hem, bland annat tröjan ovan som kommer från Mango. Gillar detaljen med puffärm skarpt!


Höstinspiration - för män



På begäran kommer här lite höstinspiration för män som bevisar att det inte alls bara behöver handla om jeans och t-shirt. Och varför inte pigga upp med lite färg? Dessa härliga inspirationsbilder kommer från Morris.


En klassiker



Acne Pistol är numera en klassisk stövelmodell som passar bra både till vardags som till fest. Den finns i flera olika färger och har en klackhöjd på 7,5 cm.

Rökhuset



Det visade sig vara enklare än vad jag hade trott att sätta dit ventilen i efterhand. Lite borrning samt bilning och sedan var det bara att trycka dit ventilen med lite nytt bruk...peace of cake. Passade också på att sätta dit järnen som droppskyddet skall vila på också. Det ser oerhört proffsigt ut. Skall till sågen i morgon för att inhandla lite reglar och sedan jäv... skall det snickras.

Eftersom jag har fått den oerhörda förmånen att vara gästskribent på en modeblogg så tänkte jag återgällda detta till ägarinnan av bloggen genom att delge er alla lite modetips för män. Jag känner att detta saknas lite och eftersom undertecknad har stor erfarenhet i detta ämne så känns det fint att kunna dela med sig av sina kunskaper.

Först och främst är det viktigt att definiera vad en riktig man är och en kort sammandragning skulle kunna vara:

- Han kan gråta, men då enbart i samband med stora idrottshändelser såsom Anders Gärderuds hinderguld, Passarellas guld i brottning efter tre minuter i brygga med en Japan över sig eller efter ett snyggt mål av Zlatan. I övrigt så håller man färgen.
- Han gillar all idrott som utövas av andra män.
- Han har lösning på alla problem (tror han).
- Han tycker att ACDC, Led Zeppelin och Pink Floyd fortfarande är oöverträffade och att 90% av all bra musik gjordes på 70-talet.

Det finns självklart fler kännetecken på en riktig man men detta får räcka så länge.

Hur klär sig då en man? Svaret är enkelt, blåjeans och t-shirt och vid festliga tillfällen blir det blåjeans och piké. Fungerande färger är grått, svart och blått och alla pastellfärger är "nono". Matchande skor kan vara gympadojor, gärna då ett par hederliga Stan Smith.

Svårare än så är det inte och sedan får M.B på jobbet säga vad han vill...

//R.


RSS 2.0