Vendredi - encore un fois



Fredag och Alla helgona helgen står för dörren. Veckans fredagspepp med Fibes, Oh Fibes! senaste singel Run to you. Have a lovely Friday!

Blossa 09


Nu är årets glöggsnackis här - Blossa 09. Blossas traditionella årgångsglögg är i år smaksatt med clementin. Detta år lyckades tyvärr inte årgångsglöggen ta sig in i det ordinarie sortimentet utan tillhör beställningssortimentet men går givetvis att beställa på samtliga Systembolag. Ser fram emot att smaka den snart!

Den nya byxan



Tightsen har verkligen etablerat sig som den nya byxan och i höst finns det fler modeller än någonsin att välja på. Gillar denna variant från BikBok med dragkedjsdetaljer - de blir dina för 199kr.

Humanity for all



Finfina enkelknäppta läderarmband från Humanity i flera olika färger och med olika tryck, bland annat Make a difference, Forgive, Speak kindness. Ett extra plus - av inköpspriset går 20% till röda korset och 5% till Al Gores environmental organisation. Finns bland annat hos KyssJohanna för 299kr.

Veckans boktips

En pappa dör. En dotter ser tillbaka på deras liv tillsammans.

Mig äger ingen är Åsa Linderborgs berättelse om uppväxten med sin ensamstående pappa, härdare vid Metallverken i Västerås. En berättelse om klasstillhörighet, manlighet och utanförskap. Om alkoholens makt och en dotters vånda. Drömmen om förändring står mot rädslan att sticka ut. Humorn blir en vardagsstrategi för en brokig arbetarsläkt under folkhemmets storhet och fall.

Fruktansvärd och underbar på samma gång. Mycket välskriven. Otroligt läsvärd.


Höga höjder



Snygga rockiga heels från Vagabond i skinn med 9cm klack för 900kr.

Man kan aldrig...

...få för många små jackor. Denna variant från Asos är ju fullkomligt underbar. Mycket fint hos Asos just nu, kanske läge att lägga en beställning?


Härlig höstoutfit



Snygg outfit från Asos. Brukar vanligtvis inte gilla haremsbyxor med dessa ser jättefina ut. De blir dina för 420kr här.

Hepp - pepp!



På begäran, en något mer alternativ fredagspepp. Kanske inte helt alternativ, men iallafall inte helt nyproducerad. Den har hela 28 år på nacken - det borde räcka för att få klassas som bra musik, eller? Veckans pepp med Journeys Don't Stop Believin'.

Rökhuset



Då så var det klart...det är med blandade känslor som jag beundrar mitt mästerverk samtidigt som jag intar en kall öl och lägger in en ny snus. Skall jag verkligen skita ner mitt nya fina Rökhus? Eller skall det kanske bara få stå där i all sin glans och härlighet som ett minnesmärke av mannen som byggde det? Tänk om det inte fungerar??? Vilken nederlag. Det är många intressenta tankar som dyker upp nu när det är klart...
 
Jag provade att lägga på taktegel men det blev inte bra, harmonin i huset försvann så det fick bli dubbelt tjärpappstak istället. Tycker själv att det blev snyggt. Sedan blev ju pricken över i:et när jag vitkalkade grunden på gammalt vis, 8 lager med "kalk"...första och sista lagret nästan bara kalkvatten och mellanlagren tjockare struket. Kyrkvitt är nog rätt beskrivning eftersom bilden inte kan återge det vita på rätt sätt.
 
Fick ett galler av grannen som jag satte ram på så det passade, så det är också fixat. Temperaturmätare som har givaren inne och som jag kan läsa av på utsidan är också ordnat . Avställningsbord i form av en gammal kamin är på plats. Lax finns i frysen och grovsaltet är inhandlat så när jag känner mig redo då järnvägar skall det rökas på (fel uttryck, men ni förstår vad jag menar).

Jag återkommer när första rökta laxen är testad med utförligt receptur och beskrivning på vilken tilllagningsteknik jag använt.
 
//R.
 
ps. När jag står och tittar på Rökhuset så känner jag att det här kan bli en plats där män samlas. En plats för män att ta en öl eller en whiskey tillsammans med andra män som förstår hur män tänker. En plats där stillhet råder och där inget sägs om man inget har att säga. En plats där en man kan vara en man utan en tanke på att något han gör eller säger kan vara fel. En plats där Caj Karlsson citeras och analyseras och där alla krasst konstaterar att det mesta var bättre förr. I have a dream...

Detaljer, detaljer, detaljer...



Det är mycket detaljer och applikationer av alla de slag just nu. Min favorit för tillfället är axelapplikationen på helgens klänningsfynd.

En gammal favorit

En gammal favorit har gjort comeback - mammas fina gamla väska med korgdetaljer. Tyckte den var alldeles för fin för att lämna hemma i garderoben sist jag var på besök i Varberg.


TGIF!



Fredag igen, härligt! Planerna för helgen stavas G-ö-t-e-b-o-r-g. Ska bli såå kul att återse staden, vännerna och atmosfären. David Guetta bjuder på den ultimata helgpeppen, so have a lovely weekend!

Rökhuset




Nu jävlar är jag inne i ett stim...dörren till rökhuset är på plats och det var inte så svårt som jag hade trott. Gjorde den på plats i ramen så att säga och det gick som en dans. Satt rakt direkt och tre gångjärn fick jag också dit.
 
Det gick så snabbt och smidigt att jag hann måla huset med Falu rödfärg också. Att säga att det ser snyggt ut känns som ett understatement...utan här pratar man om helt andra dimensioner. Ernst - släng dig i väggen...
 
Nästa helg skall det hämtas takpapp hos Danne och sedan skall taket göras klart. Gammalt taktegel har jag själv och här får man prova sig fram. Har inte full koll på detta heller men just nu är ju självförtroendet på topp så det skall nog gå bra.
 
//R.
 
ps. Vildsvinen har fått sällskap i trädgården nu. En räv kommer varje natt och äter upp kattens mat så det kan nog bli påfyllnad i flugbindningsmatrialet framöver. Rävsvans fungerar utmärkt i streamers och är dessutom dyrt så det lutar åt en "Runar" nästa helg.


Almost Dutch



Denna arbetsvecka spenderas i Holland och utbildning står på programmet. Mycket skoj och intressant. Har hittills inte upplevt så mycket av själva Holland men det lär komma senare under veckan. Någon som nästan är holländsk är Dries van Noten, mycket snygg outfit ovan från höstkollektionen.

Rökhuset




Då var taket på plats. Inte helt smärtfritt då både tankevurpor och mätfel ställde till det lite. Måste erkänna att små detaljer (som millimeter och centimeter) inte alltid är min starkaste sida och nu fick jag betala priset för min "det blir säker bra" attityd. Bråkade ett par timmar med takstolarna som jag lyckades spika fast så snett att till och med jag insåg att det inte skulle lösa sig utan det var bara att riva ner och börja om.
 
Var tvungen att dreva lite också men nu så är det tätt och det ser också ganska bra ut tycker jag. Fasar dock lite för kommande helg då det är dags att börja med dörrarna då precision och finsnickeri är vad som behövs för att få till det så att dörrarna sluter tätt och röken stannar inne i huset och går att reglera.
 
//R.
 
ps. Se gärna "O Brother, Where Art Thou" av bröderna Cohen med Clooney i huvudrollen. En fantastisk film med mycket bra musik.
pss. Lyssna gärna på "Raising Sand" med Robert Plant och Allison Krauss också…bättre än så blir det inte.

Datorvän



Idag har min dator fått en ny vän. Ett finfint litet svart fodral med silvriga nitar. Mycket nöjd.

Nästan svart



Nästan-svart nagellack med en hint av grönt - Beyond jealous från MAC.

Höstfint



Härlig höstklänning från Tommy Hilfiger Denim med knappar hela vägen fram och knyt i ryggen. Finns hos Nelly för 1195kr.


Friday - again!



2 oktober och årets första riktiga höstfredag. Veckans pepp med Robbie Williams senaste Bodies, ser fram emot det kommande albumet. Have a lovely Friday!

Rosa Bandet

Oktober är här vilket är lika med rosa, dvs Rosa Bandet. Det enklaste sättet att stödja bröstcancerfonden är genom att köpa ett rosa band. Årets band är designat av arkitekten Gert Wingårdh och i punktskrift står det 'ska bara'. Temafärg i bloggen denna månad är rosa. Såklart.


RSS 2.0