Fler bröllopsklänningar

Det tåls att sägas igen. Det är inte lätt att hitta kläder till bröllop. Har spanat runt på åtskilliga sidor efter lämpliga klänningar, men få är de som kvalar in som kandidater. Men här är några fler förslag iallafall. Kan det vara något E?



Långklänning från Rene Derhy hos La Redoute


Vårfin klänning från H&M


Mönstrad klänning från Dagmar


It's Friday!



Tjoho, it's Friday again! Finfredag som sig bör. Helgen inleds med tjejkväll, ska bli mycket trevligt! Veckans fredagspepp med Johnossis underbara What's the point. Fredag - nu kör vi!

Vårigt värre


Nu måste våren ändå vara här på riktigt. Var ju till och med riktigt varmt idag - så härligt! Brickan BÄRBAR från IKEA känns väldigt vårig och fin. Den finfina brickan blir din för endast 49kr.

Säkert vårtecken

Conversepremiär idag, det vill säga, våren är här!

Boktips

Redan som barn reflekterar Alex över att hans pappa inte kastar upp honom i luften och busar med honom som kompisarnas pappor gör. Och som ung vuxen bär han en ständig oro för att pappan ska gå upp mitt i natten och råka trilla. Mer än en gång har det hänt att han fått lämna krogkön för att i ilfart åka hem och hjälpa pappa. Och istället för att komma hem på den årliga kräftskivan får han och fadern vänja sig vid att ses på ålderdomshemmet med insmugglade kräftor och whisky.

Allan Schulman gick bort 2003, Alex var då 27 år, Allan 84. Efter begravningen kämpar Alex med sina egna känslor och han blir en mästare på att stänga av dem, tills en dag då det inte går att hålla dem tillbaka längre.

Jag är i vanliga fall inget stort fan av Alex Schulman och hans texter men här möter man som läsare en ny sida av Alex. Han berättar öppenhjärtligt om sin far och deras relation. En av de bästa böcker jag läst på länge.


Bröllopskläder

Det är aldrig lätt att hitta rätt kläder till bröllop. Längd, modell och färg - mycket att ta hänsyn till. Och är det dessutom inte mitt i sommaren ska man ha tillbehör som strumpbyxor och värmande kavaj, sjal eller liten jacka. Min vän E ska på bröllop i början av maj och har bett om klänningstips. Självklart ska jag sätta igång och spana direkt.

Mitt första förslag är Ullrika dress från Marimekko. Såg denna underbar skapelse i svartvitt i ett skyltfönster häromdagen. Förutom att den är jättesnygg löser den strumpbyxproblemet.


Frankrikefynd

Köpa dunjacka i mitten av mars? Ja, varför inte? Jag kunde helt enkelt inte motstå denna underbara röda skapelse. Påminner i mina ögon om något som Michael Jackson kunde ha burit - I like it!


Rapport: Frankrike

Var som sagt några dagar i Frankrike förra veckan. Så härligt att komma iväg några dagar och mycket, mycket kul att träffa V igen som tidvis håller till nere på Rivieran. Vi hann med mycket. Bland annat Monaco runt med höjdpunkt då vi såg prins Albert, dagsutflykt till Italien och shopping i Nice. Frågan är nu bara, när får man åka tillbaka?


Hurtiga cyklister


Grodlår på trevliga restaurang Le Frog i Nice


Moods Studio & Music Bar, Monte Carlo


Finfin utsmyckning av toaletten på Moods


Fredagspepp!



I'm back! Hade några underbara dagar i Frankrike förra veckan, rapport kommer. Lovar. Men nu, dags för fredagspepp. Fick tips av min bror på denna låt då han fascinerats av dansstegen i videon. Underbart. Nu kickar vi igång denna finfredag!

Tillfällig bloggpaus

Det har varit väldigt dåligt med bloggandet de senaste dagarna. Tiden har helt enkelt inte räckt till. Det blir tyvärr inte mycket bättre de kommande dagarna då jag precis är på väg till Kastrup för vidare färd mot Frankrike. Lovely!

Finaste provrummet

I en liten butik på Østerbro är provrummen så här fina. Helt klart gårdagens finaste!


Köpenhamn

Idag blir det en tur över sundet. Närmare bestämt till Köpenhamn. Shopping, strosa omkring och god lunch (kanske smørrebröd...!) står på programmet. Ha en dejlig dag!


Finfredag

Veckans sista arbetsdag. Och finfredag. Härligt! I dessa melodifestivaltider känns det givet att veckans fredagspepp blir med Salem's bidrag i tävlingen. Och han är ju dessutom fredagsfin som alltid. Nu sparkar vi igång den här dagen!


Finklädd...

Imorgon är det finfredag på jobbet. Alltså dags att klä upp sig lite extra. Vad ska jag då välja? Just nu står det mellan premiäranvändning av min nya kavaj som jag fick i julklapp av min snälle bror eller en underbart fin blommig kjol som jag fått av bästa C. Livet består verkligen av svåra val. Hela tiden.



Svart kavaj från MQ


Vitt på ingång

Så fort våren är i antågande blir jag, som många andra, enormt sugen på vita plagg. Jag kom på mig själv härrom dagen med att nästan enbart dras till vita, skira plagg i butikerna. Denna fina, vita chiffongklänning från Stylein ser ut som en sommardröm. Finns bland annat hos Nelly och kostar 1295 kr.



Perfekta ankelbootsen



Jag är på jakt efter ett par ankelboots. Spanade i en del butiker igår men hittade dessvärre inget intressant. Acnes Pistol Short är väldigt fina och jag skulle vilja ha en liknande modell, om än något nättare. Kanske får bli spaning efter detta i Frankrike...för om en dryg vecka åker jag till Rivieran för några dagars semester. Lovely!


RSS 2.0