Fredagspepp!



Fredagspepp...det var länge sedan nu men visst får man nostalgiska vibbar av detta ordet. På den gamla goda tiden (80-talet) så innebar en fredagspepp följande:

Ett besök på Systemet för att inhandla en låda Parador (ett fantastiskt vin som oförtjänt har fått dåligt rykte) och sedan 5:ans spårvagn hem över bron till Inlandsgatan. En snabbdusch följdes upp av första glaset Parador (luftat) och lite ostbågar och chips och lite tung gung på stereon, gärna lite ACDC för att få den rätta "nu jävlar är det fredag känslan"
 
Grabbarna började strömma in vid 19-tiden vilket innebar mer Parador och mer ostbågar och chips men samtidigt lite mer sofistikerad, dansant musik eftersom man ville vara i rätt "mood" inför kvällens aktiviteter på Valand eller Gamle Port...det skulle ju dansas...
 
Sista timmen innan avfärd mot Avenyn så var stämningen och musiken alltid hög, Paradoren ofta slut och tullandet på smuggelwhiskyn hade börjat. En och annan luftgitarr hade plockats fram och "cykeldojjerna" tränade nya steg på parketten...man var laddad och klar att möta fredagsnattens möjligheter.
 
En låt som jag kommer ihåg från denna tid var "Moolight Shadow" med Mike Oldfield. En låt som fortfarande håller och Maggie Reilley's röst tillsammans med Mike's gitarr ger mig fortfarande fredagsvibbar.

//R.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0